Переваги та типи ролет як стильного елемента оформлення вікна

Практичні та довговічні конструкції — ролети, захистять від яскравого денного світла, вбережуть будинок від сторонніх поглядів у вечірній час, і від несанкціонованого проникнення. Для того, щоб домогтися потрібного ефекту, підтримуючи комфортного мікроклімату в приміщенні, існує кілька різних типів систем, що відрізняються одна від одної функціональними особливостями, способом монтажу та управління.

Різновиди ролет: які типи бувають

Перш ніж підібрати ролети на вікна, потрібно спочатку визначитися з типом системи. Конструкції відкритого типу складаються з вала, на який намотується тканинне полотно, а закриті або касетні — прихованого короба. Найчастіше відкриті механізми монтуються в житлові приміщення, закриті — більше підходять для офісів і громадських місць.

Необов'язково бути дизайнером або стилістом, щоб вибрати рольштори. Досить ознайомитися і вивчити основні види:

  • Рулонні тканинні моделі. Як доповнення інтер'єру можна вибрати прозорі вироби. Для затінення приміщень підійдуть системи «Дімаут», а для спальні, домашнього кінотеатру — «Блекаут».
  • «День-ніч», або «Зебра». Системи складаються зі смуг прозорої і непрозорої тканини. Такі системи прикрасять будь-яку кімнату, до того ж вони дуже функціональні, дають змогу регулювати освітлення.
  • Захисні конструкції. Замовити можна моделі з автоматичним або ручним керуванням, а також підібрати відтінок ролет з широкої колірної гами, які гармонійно пасуватимуть кольору будинку, виділивши його серед інших будинків.

В інтернет-магазині «Жалюзі-Сервіс» можна купити ролети за привабливою ціною відкритого і закритого типу необхідного кольору і малюнка. Для отримання точних розмірів (ширини і висоти) необхідно виконати замір. Для цього можна викликати замірника. Також співробітники компанії Jaluzi Service можуть виконати монтаж.

Основні плюси ролет штор на вікна

Вибір систем, щоб сховатися від сонця, міських вогнів і цікавих очей, досить великий. Це і тканинні моделі рольштор, і алюмінієві, і ролети на вікна. Який вибрати кращий захист? Якщо потрібен практичний, естетичний і трендовий варіант, зупиніться на ролетах. І ось чому:

  • створення комфортних умов для проживання, як взимку, так і влітку;
  • надійний захист квартири та будинку від проникнення зловмисників;
  • прикраса інтер'єру завдяки акуратному і стильному дизайну ролет;
  • підходять для будь-яких приміщень і кімнат;
  • швидкий монтаж, легко знімаються та очищаються.

Сучасні системи ролет, незалежно від того, алюмінієві вони чи, наприклад, бамбукові, — універсальні, оскільки підходять для вікон приміщень будь-якого типу. Їх можна придбати для будинку, офісу і комерційного закладу, для міської квартири і великого котеджу. Вони являють собою повноцінні вироби, які можуть бути самостійним оформленням вікна, проте їх нерідко комбінують з текстильними фіранками. У такому разі перші підбираються з урахуванням фактури та кольору портьєр.

Усі тканини ролет обробляються пиловідштовхувальними складами, тому полотна надовго залишаться чистими та збережуть гарний вигляд. А захисні системи на вікна можна ще встановлювати, як зовні, так і всередині приміщення.