Як вибрати мультипіч та користуватися нею

Зараз на Прикарпатті мультипечі користуються більшою популярністю, ніж мультиварки. Дехто навіть плутає ці пристрої. Мультипіч — це окремий тип кухоyного обладнання, що має широку сферу застосування, в той час як мультиварка – прилад з обмеженою кількістю функцій.

Зараз на Прикарпатті мультипечі користуються більшою популярністю, ніж мультиварки. Дехто навіть плутає ці пристрої. Мультипіч – це окремий тип кухоного обладнання, що має доволі широку сферу застосування, в той час як мультиварка – прилад з обмеженою кількістю функцій. Далі розповімо детально про мультипечі: як вони працюють, чим відрізняються від інших кухонних пристроїв, на що потрібно звертати увагу при виборі та як правильно користуватися.

Що таке мультипіч

Мультипечі створені, щоб в них готували велику кількість страв. Прилад робить це швидко, не завдаючи зайвого клопоту кухарю. При готуванні зберігаються корисні властивості продуктів харчування.

Головне, що відрізняє мультипіч від мультиварки, це багатофункціональність пристрою. В мультиварці частіше варять, парять, тушкують, бо нагрів йде знизу і вже звідти розповсюджується по чаші. Мультипечі обладнані таким чином, що приготування їжі в них проводиться за рахунок рівномірно поданого гарячого повітря. Тому найбільш популярні страви готуються шляхом смаження та випікання. Завдяки конвекції продукти, які готують в мультипечах, не треба перегортати вручну, з цім завданням впорається гриль, який обертається автоматично.

Ще одна експлуатаційна перевага мультпечей – відсутність потреби у промішуванні інгредієнтів. Більшість рецептів для цього різновиду техніки допускають готування без використання масла.

Як вибрати прилад

Перше, з чим треба визначитись, це місце, де купувати знаряддя для кухні. Шукати прилад можна в стаціонарних торгівельних точках, але іноді легше знайти відповідні за параметрами мультипечі в інтернет-магазині. Сайти онлайн-магазинів обладнані системою пошукових фільтрів, які дозволяють скоротити час пошуку за рахунок миттєвого відсікання нерелевантних варіантів.

На які критерії потрібно звертати увагу:

  1. Функціонал. Якщо ви плануєте зробити мультипіч головним та єдиним приладом на вашій кухні, то шукайте агрегат з розширеним функціоналом. Існують моделі, які можна використати також для варки й приготування йогуртів. Якщо вам потрібен пристрій виключно для смаження, обирайте зразки зі стандартним набором функцій.
  2. Обʼєм. Треба орієнтуватися на кількість членів сім’ї, яких потрібно нагодувати за допомогою пристрою. Для однієї людини можна придбати міні модель з компактною чашею.
  3. Кількість запрограмованих режимів. Якщо ви плануєте, що мультипіч буде готувати сама, з мінімумом вашого втручання у процес, обирайте пристрої з великою кількістю вбудованих програм.
  4. Дизайн. Прилад стає частиною інтерʼєру. Якщо ваша кухня оформлена в одному з художніх напрямів, треба шукати агрегат, що буде пасувати до інтер’єру. У крайньому випадку варто врахувати хоча б кольорову гаму.

Поради щодо догляду

На щастя, мультипіч не належить до категорії примхливих приладів. Доглядати за нею просто. Чашу можна мити вручну або в посудомийній машині. Пластикові елементи треба протирати вологою губкою для посуду.