Класифікація та характеристики газових пальників

Через значний дефіцит в системі енергопостачання відбуваються стабілізаційні відключення електроенергії. Це сприяло підвищенню популярності товарів для туризму, які дозволяють виживати в екстремальних умовах. Наразі такі товари пропонує foxtrot.ua у Львові або майданчики подорожей та туризму. Найпопулярнішими вважають газові пальники, з допомогою яких можна приготувати смачну їжу та окріп для кави.

Параметри вибору газового пальника для подорожей та квартири

Обираючи схожий прилад, необхідно орієнтуватися на декілька факторів:

  • Важливий параметр – потужність, яка розраховується з використанням кількості людей, на яких готують їжу. Якщо сім’я складається з трьох осіб, буде достатньо маленького пальника з великою потужністю. Проте якщо у будинку проживає багато людей, варто придбати декілька таких пристроїв.
  • Велике значення має вага пристрою, особливо якщо ви регулярно змінюєте місце проживання, або плануєте використовувати пальник під час подорожей. Враховуйте час закипання рідини та можливість встановлення каструлі більшого розміру.
  • Додатковою перевагою стане наявність п'єзо підпалювання. Таким чином не доведеться використовувати сірники. Обираючи газовий пальник, звертають увагу на наявність захисного чохла для переміщення пристрою. В комплекті може бути спеціальна насадка для обігріву або освітлення. Вони як ніколи стануть зараз у нагоді.

Різновиди туристичних газових пальників

Найпростішим різновидом вважають різьбові моделі. Це щось схоже на насадку, яку потрібно одягати зверху на балон. Такі пристрої містять спеціальні ніжки, які дозволяють ставити на них каструлю або ємність для приготування їжі. Більш надійною конструкцією вважають моделі, які доповнені шлангом. Це забезпечують стійкість системи та перешкоджає падінню конструкції. У продажі можна знайти доступні моделі, які використовуються для цангових балонів.

Основний недолік – це тоненькі стінки, які можна дуже швидко пошкодити. Зазвичай портативні газові пальники, які мають потужність більше 3 кВт, здатні нагодувати велику сім'ю. Тому саме їх варто купувати, щоб радувати рідних смачною їжею.

Звертайте увагу на стійкість та кількість ліжок, які фіксують пальник на поверхні. Чим більше таких ніжок, тим стійкіша конструкція. З її допомогою вдасться приготувати навіть невелику каструлю борщу. Але не варто багато вимагати від таких пристроїв, адже їх основна мета — це забезпечити швидке приготування їжі в поході або польових умовах. Тому оптимальний варіант для таких конструкцій — це смаження сосисок, приготування окропу для їжі швидкого приготування.