Як VPN може захистити від стеження в Інтернеті?

Значна кількість обшуків та арештів високопосадовців здивувала українців. Здавалося, що в умовах війни важко красти гроші, наживаючись на військових. У більшості випадків викриття певних схем, які пов'язані з махінаціями, відбуваються з використанням комп'ютерної техніки та спеціальних програм. Звичайні постачальники 4G, а також дротового інтернету, при необхідності та відповідних документах, надають доступ до всіх даних, з якими працював підозрюваний.

Кілька причин встановити VPN-сервіс

Сучасні комунікаційні канали, такі як Телеграм, Вайбер або WhatsApp при необхідності надають дані для правоохоронних структур. Навіть, якщо вам немає чого приховувати, це зовсім не означає, що використання VPN-сервісів зайве. Справа в тому, що VPNs шифрує дані для захисту від хакерів та списання коштів з ваших грошових розрахунків.

Ризик використання публічного wi-fi:

  • Найбільший ризик серед людей, які регулярно користуються публічним wi-fi, або працюють в коворкінг.
  • Зараз це дуже актуально, бо значна кількість людей, через відсутність інтернету та світла, намагаються працювати в пунктах незламності. Щоб повністю приховати свою діяльність від хакерів, зловмисників в інтернеті, використовують VPN-сервіс.
  • Це не нова розробка, яка дозволяє приховати своє місцеположення, а також не допускає відслідковування трафіку, яким користується людина. Мобільному оператору та компанії, що надає доступ до інтернету, дуже важко відслідкувати, які саме сайти відкриває користувач. Тобто свою діяльність в інтернеті можна повністю приховати, скориставшись VPN-сервісом.

Додаткова користь встановлення VPN

Значна кількість іноземних сайтів в Україні не працюють. Це пов'язано з військовими діями, а також блокуванням деяких сайтів українських IP-адрес. Використовуючи VPN-service, можна отримати доступ до закритих або заборонених в Україні соціальних мереж. Крім того, VPN працює таким чином, що дозволяє повністю приховати місцезнаходження користувача.

Значна кількість людей вважають, що такі сервіси можна використовувати абсолютно безкоштовно, але при цьому є багато недоліків. Це пов'язано з тим, що деякі VPN сервіси, що працюють абсолютно безкоштовно, займаються продажем власної інформації користувачів, яка є конфіденційною. Це стосується ваших карткових даних та онлайн-ресурсів. Якщо ви бажаєте заощадити кошти, то не варто користуватися безкоштовним VPN. Краще заплатити декілька доларів на місяць, та бути впевненими у надійності програми, та що ніякі зловмисників не отримають доступ до ваших власних даних чи валютних рахунків.