Цікаві факти про коркову підлогу, які ви могли не знати

Екологічність є одним з головних сучасних трендів. Це знаходить відображення і в облаштуванні підлоги, адже все більшої популярності у споживачів набуває коркове покриття. Йдеться про екологічно чистий матеріал, який має назву корка (пробка). Видобувається він із кори коркових дерев.

Екологічність є одним з головних сучасних трендів. Це знаходить відображення і в облаштуванні підлоги, адже все більшої популярності у споживачів набуває коркове покриття. Йдеться про екологічно чистий матеріал, який має назву корка (пробка). Видобувається він із кори коркових дерев.

До відома споживачів

Якщо ви вирішили доєднатися до користувачів коркової підлоги, купити її у Львівській області можна буде без проблем. Потрібно лише звернутися до спеціалізованого магазина. Ви можете вибрати матеріал з огляду на характеристики:

  1. Призначення. Ви можете купувати коркове покриття для житлових приміщень, офісів, ресторанів тощо – перелік напрямів застосування дуже широкий.
  2. Вологостійкість. Важлива характеристика для підлогового покриття, особливо у приміщеннях з підвищеним рівнем вологості.
  3. Площа плитки у пакуванні.
  4. Товщина.
  5. Бренд і колекція.
  6. Клас зносостійкості.
  7. Наявність фаски та її тип, якщо вона є.
  8. Структура поверхні.
  9. Колір та інші параметри.

Ціна на коркове покриття для підлоги залежить від його формату, технічних характеристик і якості сировини.

Серед переваг матеріалу варто виділити легкість і здатність повертати природну форму, отже, вм’ятини від меблів впродовж певного часу зникають. Корковій підлозі притаманні амортизуючі властивості, що відображається у позитивному впливі на опорно-руховий апарат. Основа покриття складається з пористої структури, і це зумовлює якісну тепло- і звукоізоляцію. Догляд за підлогою не потребує особливих засобів або вмінь. Він полегшується через відсутність статичності, тобто до поверхні підлоги не притягується пил, і це є запобіжником зайвого забруднення.

Про виробництво

Найкращим джерелом корка є дуб корковий або західний. Для цього використовується дерево, вік якого дорівнює близько 30 р., адже лише тоді сировина набуває необхідної якості. Дуже важливим аспектом є те, що дерево не гине. Приблизно за 7 років створюється новий шар кори, який можна знову збирати, і цей цикл повторюється.

Щоб отримати корок, чиста кора проходить оброблення, яке включає процеси:

  • подрібнення;
  • нагрівання в спеціальних печах;
  • пресування.

На якість процесів впливає тип кріплення підлоги. Бувають плаваючі (замкові) та клейові. Першому типу притаманна проста і швидка збірка, відбувається за принципом шип-паз. Але для такої конфігурації є ризик проникнення води до основи – через місця з’єднання. Встановлення клейових коркових покриттів потребує навичок, але вони міцні і не бояться вологи. На поверхні такої підлоги можна створювати різноманітні візерунки.