Кому потрібна картка Gold: переваги користування та привілеї

У лінійці платіжних карток банку завжди є картка, що надає власникові найбільше привілеїв та бонусів, як от відсутність комісій, безкоштовне обслуговування тощо. У “Райффайзен Банку” це дебетова картка Gold для особистих потреб. У чому особливості цієї картки та як її оформити у банку за 10 хвилин? Відповідають експерти Райфу, що зберігає свою позицію найнадійнішого банку України у рейтингу від компанії YouControl.

Безкоштовне обслуговування

Картка типу Visa Gold найкраще підходить для оплати покупок у торговельно-сервісній мережі. При здійсненні операцій на суму більше ніж 5 тисяч грн місячна абонплата не нараховується. В іншому випадку - абонплата складає 39 грн/міс. Картка також підійде для оплати комунальних платежів без комісії. 

Але це не єдині переваги для користувачів. Є список послуг, за які клієнтові не потрібно платити, а саме:

  • зняття готівки через банкомат;
  • перекази між картками банку на особисті рахунки;
  • оплата за реквізитами IBAN за послуги по Україні;
  • SMS-інформування про зарахування коштів та зміну балансу;
  • отримання коротких PUSH-повідомлень у мобільному застосунку;
  • випуск трьох карток до одного рахунку.

Тож платіть карткою, а не за карту! Істотною перевагою такої картки є її швидке оформлення. Далі - детальніше.

Як оформити картку Голд за 10 хвилин

Віртуальна золота картка дійсно буде готова щонайбільше за 10 хвилин. Для цього потрібно оформити заявку онлайн на офіційному сайті Райфу. Заявникові потрібно мати застосунок “Дія” у смартфоні чи на компʼютері та активний підпис у Дія.Підпис, щоб підписати заявку онлайн. За таким самим принципом клієнт може замовити карту для виплат Visa Fishka та Visa Reward.

Поки банки не відмовилися від фізичного пластику, тож оформити невіртуальну карту також можна. Завітайте до відділення банку з паспортом та ІПН. Строк виготовлення іменної картки Голд - 10 робочих днів.

Відкриття валютного депозиту

Власники голд-карти можуть оформити депозит у валюті онлайн через мобільний застосунок або вебверсію Raiffeisen Online.

Згідно з Постановою НБУ, дозволено розміщувати на валютний депозит суму, еквівалентну 100 000 гривень на місяць. Головна умова: строк такого депозиту має бути не менше ніж 3 місяці без можливості дострокового розірвання. 

Гроші у гривні списуються з дебетової картки та перераховуються на строковий депозит у доларах або євро. Детальні умови описані на сайті raiffeisen.ua.

Багато кешбеку не буває

Власник картки Visa Gold отримують кешбек у розмірі 1% за всі покупки у визначених категоріях товарів та послуг, наприклад, кафе та ресторани, одяг та взуття, побутова техніка. 

Розрахунок на касі та в Інтернеті можливий за допомогою сервісів Google Pay та Apple Pay, навіть якщо у вас віртуальна (не пластикова) картка. Відразу після нарахування бонусний кешбек можна витрачати.