Як навчитися розуміти вина краще

У всіх нас є улюблені вина та фаворити, які завжди вибираємо у магазині. Можливо, ви роками пили добре знайомий шардоне або совіньйон блан, а одного разу прокинулися і нарешті захотіли спробувати щось нове та цікаве, купити вино, яке ніколи не пробували до цього:)

Можливо, ви новачок у вині і не маєте жодного поняття, з чого почати. Незалежно від того, який у вас wine experience, ми можемо допомогти!

Ось декілька простих і надійних способів пожвавити вашу любов до вина і вийти з винної колії. Ну що ж, дізнаємося що це за рекомендації.

Спробуйте нове вино

Це здається легкою справою, але іноді ми виявляємось заручниками звичок. Хоча немає нічого поганого в тому, щоб пити постійно улюблене вино, світ вина величезний та захоплюючий. Є так багато вин, які чекають, щоб їх спробували, і якщо ви заплющите очі на вина навколо вас, ви можете просто пропустити їх. Почніть пробувати нові сорти винограду та бленди, спробуйте сорт, який ви не можете вимовити або про який ніколи не чули. Це буде дуже цікаво!

Активні дегустації

Чи знаєте ви, що дегустація вин може стимулювати ваш мозок більше, ніж алгебра? Це означає, що якщо ви просто його п’єте і не оцінюєте, ви, можливо, не отримаєте максимальну віддачу від свого винного досвіду.

Ви виявите, що коли ви активно відчуваєте смак, запах та текстуру свого вина, ви отримуєте від нього набагато більше і можете оцінити його на новому рівні.

Здійсніть винну подорож

Немає кращого способу знову відкрити для себе любов до вина, ніж вирушити в подорож. Є безліч мальовничих виноградників, які варто відвідати як у Європі, так і далеко за її межами. Ви побачите у яких неймовірних місцях вирощують виноград і як кліматичні умови та місцевість впливають на органолептичні характеристики вин.

Також вам не завжди не потрібно їхати за кордон, щоб отримати корисний досвід. Завітайте до місцевого виноградника або спробуйте дегустацію на виноробні поруч з вами.

Поєднуйте вино з їжею

Поєднання їжі та вина – найпростіший спосіб покращити смак вина. Чому? Коли ви поєднуєте блюда з правильним вином, це робить вино приємнішим. Наприклад, поєднання танінного каберне совіньйон із солоним, соковитим стейком підкреслить фруктово-ягідні ноти Cab Sauv, зробивши вино приємнішим і врівноважуючи різкі таніни. Також експериментуючи зі смаками та поєднаннями, ви можете відкрити для себе щось нове та цікаве.

Приготуйте винний коктейль

Іноді досить просто додати до суміші кілька нових інгредієнтів. Винні коктейлі - відмінний спосіб використовувати вино, що залишилося, якщо ви не допили всю пляшку і багато з них мають низьку міцність, тому ви можете куштувати їх все літо.

Готуйте з вином

Використання вина на кухні може здатися бентежною справою, але насправді це досить просто! Почніть з додавання вина до рецептів пасти, різотто або сочевиці. У міру того, як ви навчатиметеся, ви краще відчуєте смак і тіло вина, а також те, як кожне вино може покращити ваші страви. Одні смаки вино може посилити, інші ж може подавити.

Проведіть дегустацію вина із друзями

Літні винні ночі запам'ятаються вам надовго, якщо ви додасте до них трохи цікавих та захоплюючих моментів. Запросіть своїх друзів та сім'ю скуштувати нові вина та обговоріть усі разом ваші враження. Ви зможете порівнювати сорти, поділяючи любов до вина.

Переконайтеся, що у вас є необхідні інструменти та гаджети

Якщо ви постійно намагаєтеся відкрити пляшку вина не зовсім відповідними предметами, то у вашому келиху можуть плавати шматочки фольги або шматочки пробки. Можна з упевненістю припустити, що ваш винний досвід, ймовірно, буде невисоким. Налаштуйте себе на успіх, інвестуючи в правильні інструменти (правильний штопор, аератор або навіть декантер), щоб поліпшити свою винну гру.

Освіжіть свої знання про вино

Кожен має з чогось починати! Давайте внесемо ясність: існує велика різниця між винним снобізмом та оцінкою вина як чарівного напою. Розуміння того, чому вам подобається те, що вам подобається, завжди принесе вам користь у довгостроковій перспективі. У цьому вам можуть допомогти курси, різні дегустації, майстер-класи та навчання. Також ви просто можете загуглити про якесь нове для вас вино, щоб краще розуміти, що ви п'єте і в чому особливість цього вина.

Пробуйте, експериментуйте, розвивайтеся – це дуже цікаво та захоплююче!