Особливості та історія виникнення урамакі ролів

Хочете скуштувати не лише урамакі, а й японську класику – тоді обирайте ресторан під назвою Суші-Гоу.

Не усі роли, які ми споживаємо й замовляємо на сайті https://if.sushi-go.com.ua/, є виключно японськими. Наприклад, урамакі, або так звані роли навиворіт, являють собою частину американської кухні. А про те, які вони й як були створені – далі у статі.

Роли урамакі: що треба про них знати

Японська кухня у всьому світі вважається однією з найбільш унікальних, поживних та корисних, а ще – сповнених цікавих рецептів. Тому й не дивно, що досить швидко, буквально протягом кількох десятиліть, після того, як Японію відкрили для себе західні мореплавці, її кухня почала швидко ширитись по всій Європі та світу.

Сьогодні важко уявити собі країну або місто, в якому не було б закладу харчування, де у меню були б представлені японські страви. Проте не всі вони насправді були винайдені саме в Японії, й торкнулось це ролів урамакі.

Традиційні азійські роли відрізняються на вигляд від тих, до яких ми звикли. Наприклад, класичні роли там – це футомакі, які загорнуті у водорості норі й мають невеликий розмір, а усю начинку приховують усередині. Ще один варіант ролів в Азії – це макі, які можуть містити усього кілька видів начинки, як правило, не більше трьох або п’яти інгредієнтів.

При цьому ні європейці, ні американці не захотіли споживати страву, яка візуально виглядала не дуже привабливою, а тому шеф-кухарі в Каліфорнії вирішили попрацювати над цим як слід. Специфічний зовнішній вигляд, а ще запах та смак водоростей не дуже сподобався західним гурманам, а тому було прийнято рішення зробити рол навиворіт. Таким чином водорості приховувались усередині начинки, яка складалась з сиру, а також кількох інгредієнтів, яких часто було більше, ніж у класичних азійських шматочках.

До прикладу, до урамакі сьогодні належить близько 99% усього азійського меню, особливо улюблені страви у вигляді Каліфорнії, Філадельфії, драконів тощо. Таким чином начинка з’явилась не просто зовні ролу, а й використовувалась у вигляді прикраси. Адже кольорові, смачні та яскраві, такі шматочки швидко завоювали любов та популярність серед споживачів в Америці, а потім і в Європі.

Замовити роли з доставкою в Івано-Франківську

Хочете скуштувати не лише урамакі, а й японську класику – тоді обирайте ресторан під назвою Суші-Гоу.

Спеціалізація закладу – азійська кухня, а тому ви зможете спробувати найсмачніші варіанти, які вважаються як традиційними, так і авторські, які були приготовлені су-шефом. На вибір представлений широкий асортимент страв, серед яких можна знайти рибні, м’ясні, зелені, солодкі та інші варіанти смаколиків на будь-який смак.

А також щотижня ви отримуєте можливість скуштувати нові порції або сети за зниженою ціною, а ще – отримати у подарунок смачний рол, якщо у вас День народження. У ресторані працює власна кур’єрська доставка, яка доправить роли за пів години, а також надасть вам бонусні бали у подарунок у випадку свого спізнення!