Що потрібно врахувати при виборі стоматологічної установки?

Якісна та функціональна стоматологічна установка значно підвищує швидкість роботи лікаря та прямим чином впливає на комфорт пацієнта. А тому до вибору цього обладнання слід підійти максимально відповідально, адже використовувати його ви будете довго.

ТС-Дентал%206.jpeg

Які види стоматологічних установок бувають?

Стоматологічне крісло може мати різний привід:

  • повітряна установка. Такий варіант зручний тим, що можна додатково придбати лазерні, турбінні та мікромоторні наконечники;
  • електрична установка. Є кріплення для таких допоміжних елементів, як електричний мотор та п'єзоелектричні скалери.

Залежно від типу слиновідсмоктувача установки поділяються на такі види:

  • вакуумні моделі. Додатково доведеться встановити сепаратор відсмоктування;
  • інжекторні. Підійдуть для інжекторів із високою потужністю.

Крісло в пристрої може бути електромеханічним – це надійні конструкції, хоч і ціна у них на порядок вища. Гідравлічні – коштують дешевше, але теж мають свої незаперечні переваги і для стоматолога, і для пацієнта.

Комплектація педалей також може бути різною:

  • стандартна. За допомогою однієї з педалей фахівець зможе керувати інструментами для лікування зубів, а іншою - регулювати положення крісла;
  • є моделі з додатковими педалями, які значно спрощують роботу фахівця.

Інструменти можуть подаватися знизу, що дає лікареві більше вільного простору для роботи, але важливо стежити, щоб наконечники не випали з тримача. Верхня подача теж дуже зручна, але трохи обмежує дії лікаря.

Існують варіанти установок, коли робоче місце стоматолога з'єднане з кріслом, і є моделі, де стілець лікар може вільно пересуватися. Тут важливо дивитися саме на особисті уподобання.

Поради щодо вибору стоматологічної установки

Щоб вибрати відповідну стоматологічну установку, потрібно дотримуватись простих рекомендацій:

  • блок асистента має бути зручним та функціональним. Помічник і лікар не повинні заважати один одному в процесі роботи, а тому блок потрібно зробити таким, щоб перший міг повною мірою виконувати свої завдання;
  • не забуваємо про крісло. Комфорт пацієнта відіграє велику роль. Крісло повинне бути покрите матеріалом, який не ковзає і при цьому він буде стійкий до розчинів для дезінфекції. Є варіанти, коли оббивка зроблена м'якою та пристосовується до форми тіла;
  • підлокітник повинен бути поворотним, але слід зазначити, що деякі установки з такими пристроями несумісні з різних причин.

Звичайно, зовнішній дизайн установки відіграє далеко не найважливішу роль, але все ж таки варто і на цей параметр звертати увагу. Дана стоматологічна конструкція не повинна лякати – пацієнтові має бути комфортно та спокійно.

Придбати стоматологічне обладнання високої якості та з відмінною продуктивністю, апаратуру, медичне приладдя та матеріали ви можете у компанії «ТС-Дентал ГРУП» за доступними цінами - тут є все, що може знадобитися стоматологічній клініці або кабінету. Доставку можна замовити у будь-яку точку Києва.