Інтернет-магазини на основі готових рішень. Чому вони в тренді

Запуск бізнесу в електронній торгівлі пов’язаний з десятками різнопланових задач, які необхідно вирішити в дуже стислі терміни. Серед них створення інтернет-магазину, розробка та затвердження його дизайну.

Більшість підприємців приділяють дуже велику увагу дизайну. У розв'язанні цього питання є два основних підходи: створити інтернет-магазин з унікальним дизайном з нуля і замовити інтернет-магазин на основі готового рішення.

Друге рішення набирає дедалі більше популярності. Подивимось, з чим це пов’язано і які переваги дає такий підхід.

Є кілька основних факторів популярності хмарних рішень.

Фактор часу як один із ключових

Розробка інтернет-магазинів зазвичай включає кілька етапів:

  • попереднє обговорення концепції, дизайну та можливостей;
  • розробка прототипів дизайну;
  • затвердження дизайну з замовником;
  • створення та верстка сторінок за затвердженим дизайном;
  • налаштування всіх функцій та заповнення сайту контентом.

Все це забирає досить багато часу, потребує кількох узгоджень та дуже суттєво підвищує ціну створення інтернет-магазину. Водночас використання хмарних рішень здешевлює задачу і прискорює процес. Вихід бізнесу в онлайн і старт продаж стає значно легшим. А це може бути конкурентною перевагою та суттєво зменшує навантаження на компанію.

Однакові правила в основі всіх дизайнів

Є і ще один важливий фактор. Його суть в тому, що фактично кастомні та шаблонні дизайни працюють за одними правилами. За великим рахунком, важливо не те, що дизайн розроблявся з нуля. Набагато більше значення має те, чи відповідає він базовим правилам:

  • Помірність кольорів. Всі дизайнери дотримуються правила не більше трьох кольорів на сторінці та обирають класичні поєднання кольорів.
  • Читабельність шрифтів. Літери з великою кількістю декоративних елементів важко читаються. Текст, що сприймається погано, знижує конверсію.
  • Швидке завантаження має бути пріорітетом. Кастомні дизайни часто насичені складними ефектами, рухомими елементами і тому подібним. Це мотивують тим, що завдяки складному дизайну сайт запам’ятовується і користувачі затримуються на ньому. Насправді, людська увага працює інакше. Велика кількість ефектів дезорієнтує і сповільнює завантаження сторінки. А це, знову ж таки знижує конверсію сайта. Як правило, дизайни на основі шаблонів простіші. Тому швидкість завантаження у сторінок з шаблонними дизайнами значно вища.
  • Дизайн сайта не повинен ускладнювати пошук інформації та навігацію по сайту. Приховані меню, які з’являються тільки після натискання на піктограми, і подібні елементи можуть лише ускладнити життя користувачам. З інтернет-магазину просто підуть без покупки. Важливо пам’ятати, що головне не яскравий вражаючий дизайн, а продукт. І оформлення сторінок має підкреслювати товар, а не бути головним.

Всі основні правила дизайну вже враховано в гнучких темах дизайну від Shop-Express. Кожна з них може стати основою для створення впізнаваного, яскравого дизайну не схожого на жоден інший.

З цим пов’язаний ще один фактор популярності готових рішень для створення дизайнів.

Індивідуальний дизайн не обов’язково надскладний

Дизайни, створені на основі готових рішень та хмарних CMS візуально значно простіші та стриманіші. При цьому вони також працюють на формування бренду та просування бізнесу.

Крім того, шаблонний дизайн не означає, що ви з часом не зможете з часом замовити індивідуальний дизайн інтернет-магазину. Саме тому, дуже багато компаній починають саме з дизайну на основі готових розробок, які потім налаштовують під себе.