Популярні місця для туристів у Будапешті

Будапешт знаходиться приблизно за 300 км від Ужгороду. Така невелика відстань дозволяє туристам відвідати Угорщину на вихідні, не відриваючись від роботи.

Взявши квитки на вечірній автобус Ужгород-Будапешт, зранку ви вже приїдете в столицю Угорщини. Дорога займає приблизно 8 годин.

Визначні місця в Будапешті

Будапешт — це одне з найкрасивіших міст у Європі. Він приваблює туристів своєю унікальною архітектурою, нетиповими магазинами, купальнями, красивими парками, чудовою кухнею та особливою атмосферою.

Будапешт складається з двох частин, розділених річкою Дунай. Перша частина — Буда і друга — Пешт. Їх з’єднує старовинний ланцюговий міст, який є візитною карткою столиці. Це чудове місце для романтичних прогулянок та фотосесій.

На березі Дунаю розташована Будайська фортеця, що являє собою великий архітектурний комплекс, побудований у стилі бароко. Для огляду може знадобитись цілий день. Фортеця схожа на окреме невеличке містечко, в якому є бібліотека, галерея, палац, музеї, стародавні руїни, фонтан. Колись тут була резиденція королів.

Любителям мистецтва варто відвідати Державну Галерею. Вона розташована у Королівському палаці. У галереї зібрана колекція картин різних епох. Тут є середньовічні шедеври і сучасні роботи угорських майстрів.

Також радимо відвідати Рибальський бастіон. Це красива фортеця з білими кам’яними стінами. Нагадує справжній середньовічний замок. Розташована на Кріпосному пагорбі, звідки відкривається найкрасивіший вид на столицю. Бастіон побудований на місці старого рибальського ринку. Зараз тут знаходиться величезна галерея. Під спорудою є безліч підземних хо дів.

Купальні Будапешту

Будапешт — це унікальне місто, на його території зосереджено більш ніж 100 термальних джерел, створено 13 купалень.

Любителям термальних гарячих вод варто відвідати купальню Сечені. Цей комплекс вважається найбільшим у Європі. Розташований під відкритим небом на території парку Варошлігет. Вода в джерелах збагачена натрієм, фтором, залізом, кальцієм, магнієм. Температура води тримається на рівні 27 градусів в будь-яку пору року.

  • На території комплексу є:
  • басейни;
  • купальні;
  • лікувальні грязьові ванни;
  • баня;
  • cоляні кімнати;
  • солярій;
  • масажний кабінет;
  • тренувальний зал.

Також в Будапешті є купальня Геллерт. Знаходиться в будівлі однойменного готелю, що побудований в стилі ар-нуво. Подих захоплюють мармурові колони, скульптури, цікава ліпнина, мозаїка, вітражні вікна. Комплекс працює в будь-яку пору року. На території знаходяться басейни, гідромасажні ванни, пляж. На даху будівлі розташована сонячна тераса.

Це лише невелика частина із всього прекрасного, що можна побачити в Будапешті.