Як вибрати насос для свердловини: що треба знати перед покупкою

Правильний вибір свердловинного насоса — запорука ефективної роботи системи водопостачання. Питання вибору цього насосного обладнання особливо актуальне для власників заміських будинків, де відсутнє централізоване постачання води. Не знаєте як вибрати підхожий насос для свердловини? Скористайтесь наступними порадами від маркетплейса Аквагід.

P_HL_RgTVDbrVe2o6UMlVxV7M_22H_VKxGuqKiOoiW2VPODzyiOG-540sNl59ZDp8X2I2Y7mEkIsy6_VVMdiC9-V1BJPi9Nar9maFhzf30hlMpvAzgSX4APChlFIZyFJo-t5Xw9iCCvPKwWDd0I8b8Q

Поверхневий або занурювальний насос для свердловини

Поверхневі самовсмоктувальні насоси будуть ефективно працювати лише зі свердловинами, глибина яких не перевищує 8 м. Цей тип насосів встановлюється на плавучій подушці, платформі або на іншій доступній поверхні поблизу джерела. Слід врахувати, що поверхневі насоси потрібно утеплювати в холодний період року.

Водозабір відбувається завдяки шлангу зі зворотним клапаном. Саме шланг занурюється у воду, а корпус знаходиться на поверхні. Якщо вам потрібен насос для невеликої свердловини або колодязя, то поверхневий самовсмоктувальний насос — це оптимальний варіант.

Занурювальні (заглибні) насоси, спираючись на назву, повністю занурюються у воду. Такі моделі здатні викачувати воду з глибоких та вузьких свердловин, різних місткостей. Не дивлячись на компактні габарити глибинного насоса для свердловин, він здатний стягнути будь-які навантаження: від побутових до промислових масштабів.

Оскільки пристрій повністю занурюється у воду, корпус має бути герметичним та стійким до корозії. Отже, тривалість експлуатації занурювального насоса залежить від якості матеріалів виготовлення. Корпус найчастіше виготовляють з алюмінієвої сталі, рідше — з алюмінію. Звісно, насоси з нержавіючої сталі прослужать вам довше.

Q0JPmR7vNmX2zieEmJUchYghvQmObXEdzz4M5pjJcayVo-gcUNRkg7FtPdIaki5QDOKOCVgW3yfvMuYgBcAqNb3d0y_w3HLChvtvM9OkjhbffKCC0KlJbMIChOQxGAmVN36jrtK6dUFUziMKNXgWiC0

Що врахувати при виборі свердловинного насоса

Перед тим як купити насос для свердловини, необхідно вивчити технічний паспорт товару та визначити, відповідають характеристики конкретним умовам експлуатації чи ні. Особливу увагу зверніть на потужність та висоту напору вибраної моделі.

Також слід врахувати параметри самої свердловини, щоб вибрати ефективний насос, а саме:

  • Глибина. Відстань від поверхні землі до дна свердловини. Значення цього параметру можна взяти з технічного звіту джерела або виміряти самостійно за допомогою тросу та грузила.
  • Діаметр. Окремі моделі насосів можуть бути встановленні у свердловини різного діаметру, наприклад 130 або 150 мм.
  • Дебіт. Неможливо визначити без насосного обладнання. За технологією, дебіт визначається шляхом тривалого відкачування води. Для визначення дебіту свердловини краще звернутися до спеціалістів.
  • Статичний рівень води. Тобто рівень води у свердловині після тривалого її відстоювання.
  • Динамічний рівень води. Максимальний рівень до якого опускається рідина під час роботи насоса.

Де купити якісний насос для свердловини

Вузькоспеціалізований маркетплейс Аквагід пропонує великий вибір насосів для свердловин. В асортименті насосне обладнання таких популярних брендів як Aquatica, Dongyin, Karcher, Wetron. У нас ви однозначно знайдете оптимальний насос для свердловини на вашій ділянці. Всі насоси мають гарантію якості виробника. Обирайте поверхневі або занурювальні насоси для свердловин за вигідною ціною просто зараз на сайті Аквагід.