Піца з Неаполя: топ найнезвичніших варіантів

Піца в Івано-Франківську стала стравою номер один, яку обирають майже з будь-яких причин, приводів тощо. Такі трикутнички подобаються і дорослим, і дітям, але в Неаполі, де й зародилась італійська піца, вони часто мають досить дивні варіанти, про які поговоримо сьогодні.

Унікальні варіанти піци з Неаполя

У цьому італійському місті полюбляють дивні страви, які часто називають піцою, й про які неможливо не згадати.

Pizza di scalore 

Цей варіант можна назвати не стільки піцою, скільки випічкою, яка має шалену популярність безпосередньо під час новорічних та різдвяних свят. Фактично це закритий пиріг, який готують на пісному тісті, й до якого не додають цукор. У вигляді начинки виступає салат ескаріол, маслини, каперси, а також кедрові горіхи й родзинки.

Pizza ripiena sasiccia e friarielli 

Пиріг закритого типу, який складається з смачної ковбаси та фріарелі. Пояснюємо за термін: фріарелі – це молоді суцвіття рапи, які дуже часто використовують під час приготування різноманітних страв у Неаполі. Конкретно ця має шалену популярність, оскільки місцевим дуже подобається поєднання м’яса та кількох видів сиру разом з поживною зеленню.

Pizza ricotta e spinaci 

Це більше не піца, а відкритий слоєний пиріг, який має округлу форму. Окрім цього, він містить велику кількість поживної начинки – рикоту та шпинат. Готують й закриті варіанти такої страви, проте вони будуть мати тісто,  що більше схоже на хліб, й вкрите за допомогою кількох шарів листкового.

Pizza chiena 

Найближчий її родич – це американська піца, адже її ще перекладають, як «товсту». Насправді вона більше виглядає, як пиріг, й має дуже велику кількість начинки: рикоту, яйця, кілька видів салямі. Цікаво, що такий «пиріг» дуже широко розповсюджений в деяких італійських регіонах, де його досить часто вживають під час пасхального тижня.

Pizza parigina

Класична фокача, яка має квадратну форму, й при цьому наповнюється за допомогою сиру Проволоне, й вкривається шаром листкового, хрумкого тіста, інколи може містити овочі та томатний соус.

Pizza fritta 

Головна особливість цієї страви – це використання класичного тіста для піци, яке поєднується разом з рикотою та шматочками свинячої шкіри. Візуально виглядає як кальцоне та обсмажується у маслі на фритюрі.

Замовити смачну піцу в Івано-Франківську

А якщо ви хочете кілька шматочків традиційної піци – тоді обирайте ресторан Донателло, який допоможе вам насититись й потішити й себе, й рідних італійськими смаколиками.

У закладі пропонують понад десять варіантів поживних страв, серед яких можна обрати і м’ясні, і веганські й унікальні, авторські рецепти.

Діє у ресторані й власна доставка, яка привозить пакуночки протягом 29 хвилин з моменту оформлення замовлення. А тому ви отримуєте піцу гарячою, смачною, одразу з-під ножа та печі. А ще ви зможете отримати купу подарунків, наприклад, піцу на День народження або третю безкоштовно у випадку замовлення ще двох!