Чому виникає бронхіальна астма?

За останні десятиліття кількість людей із проявами бронхіальної астми значно зросла. При цьому захворювання діагностується і в дорослих, і в дітей. Такий діагноз є хронічним та проявляє себе як свистячі хрипи, задишки.

Щоби полегшити стан і покращити якість життя, використовують спеціальні препарати, як-от Пульмікорт. Більш детальну інформацію про цей медичний засіб можете прочитати в МІС Аптека 9-1-1 за посиланням: https://apteka911.ua/drugs/pulmikort-d2408. Водночас важливо знати не лише про способи лікування, а й про особливості виникнення бронхіальної астми.

Причини появи бронхіальної астми

Всім, у кого діагностували астму, варто розуміти, що захворювання є невиліковним. Так, інтенсивність симптомів і в цілому перебіг хвороби можна контролювати, але повністю позбутися не вийде.

Ще один момент — механізм виникнення бронхіальної астми досі не повною мірою вивчений, тобто неможливо однозначно стверджувати, які саме фактори стають вирішальними, коли в певної людини діагностують це захворювання. Найрозповсюдженіша думка лікарів — астма виникає через генетичну схильність у комбінації з різноманітними подразниками зовнішнього середовища. До факторів, що підвищують ризик астми, належать:

  • прийом деяких груп препаратів — ідеться у першу чергу про медикаменти від тиску, запалення, болю (наприклад, провокуючу дію може мати аспірин);
  • куріння матері під час вагітності;
  • малорухливий спосіб життя;
  • зайва вага;
  • шкідливі умови праці;
  • маленька вага під час народження;
  • контакт з алергенами, прояви алергії.

Також на вірогідність виникнення та ускладнення хвороби впливають і психоемоційні чинники. Сильні негативні емоції, такі як гнів та страх, також належать до причин.

Як запобігти виникненню бронхіальної астми?

Здоровий спосіб життя й фізична активність важливі, якщо хочете зменшити ризик захворіти на бронхіальну астму. Також рекомендовано постійно прибирати вдома, провітрювати та з обережністю користуватися побутовою хімією. Якщо помічаєте ознаки алергії, за першої підозри звертайтеся до лікаря.

Як зазначалося вище, астму можуть провокувати й деякі групи медичних препаратів. Це ще одна причина не займатися самолікуванням та приймати лікарські засоби виключно за рекомендацією лікаря.