Тест на визначення рівня англійської

Щоб зрозуміти, наскільки добре you speak English, необхiдно пройти тест на визначення рівня англійської. Це чудова й доступна абсолютно для всіх можливість перевірити свій рівень володіння англійською і виявити прогалини в знаннях. Безкоштовне тестування для самоконтролю можна пройти на сайті міжнародної школи https://speak-up.com.ua. Якщо необхідний офіційний сертифікат із підтвердженням рівня знань для вступу у ВНЗ або еміграції, необхідно здавати офіційні тести TOEFL, IELTS або PET.

Рівні володіння англійською мовою

У всьому світі для оцінювання рівня знань використовують зручну шкалу CEFR, яка має 6 рівнів:

  1. A1 (Elementary) — найнижчий рівень, який передбачає знання невеликої кількості базових слів.
  2. А2 (Pre-Intermediate) — рівень передбачає можливість підтримання розмови на побутові теми, знання основних правил граматики та побудови речень.
  3. B1 (Intermediate) — знаючи мову на цьому рівні, можна дивитися фільми англійською мовою із субтитрами, читати деякі книги, комфортно почуватися в закордонних подорожах.
  4. B2 (Upper Intermediate) — люди з рівнем володіння англійською B2 можуть без проблем розуміти носіїв мови та спілкуватися з ними на різні теми.
  5. C1 (Advanced) — саме С1 мають на увазі, коли пишуть у вакансіях «вільне володіння мовою». На цьому рівні люди можуть впевнено говорити англійською на будь-які теми.
  6. C2 (Proficiency) — коли розмовляєш із людиною, яка володіє англійською на рівні C2, складається враження, що вона народилася в англомовній країні, і це її рідна мова. Це досконале знання лексики, граматики й ідеальна вимова.

Що дає проходження тесту на визначення рівня володіння англійською?

Тест на визначення рівня англійської дає змогу:

  • оцінити свої сильні та слабкі сторони;
  • сформулювати правильну мету у вивченні мови з огляду на актуальні знання;
  • правильно вибрати програму навчання та відстежувати динаміку успіхів.

Тести на визначення рівня володіння англійською мовою складаються фахівцями. Зазвичай це орієнтовно 40–50 питань, на які потрібно дати одну правильну відповідь, вибравши її із запропонованих варіантів. Іноді бувають окремі блоки з письмовими завданнями та аудіюванням. Отримавши об’єктивну оцінку свої знань, ви знатимете, куди рухатися далі та над чим ще попрацювати.