Правила куріння кальяна: як уникнути дискомфорту

Останнім часом кальян стає популярним способом дозвілля, гарним супроводом вечірки чи дружніх посиденьок. Сучасні виробники пропонують багато різноманітних смаків тютюну й різні за міцністю суміші, серед яких можна знайти оптимальний варіант для початківця чи досвідченого поціновувача. Щоб отримати справжнє задоволення від куріння, варто знати більше про сам процес.

Деякі люди стверджують, що кальян їм не підходить і не подобається. Таке буває, наприклад, коли після одного чи декількох затягувань починає боліти голова, через подразнення горла з’являється кашель. Справа швидше у відсутності підготовки, ніж в індивідуальній несприятливості компонентів суміші. Якщо підійти до процесу відповідально, кальян подарує задоволення.

Вибір якісного тютюну та вугілля

Краще обирати суміші від відомих брендів, адже вони завжди пропонують якісний продукт лише з натуральних інгредієнтів. Зазвичай купують заправки американських, турецьких, українських виробників – попередньо треба прочитати відгуки й дізнатися більше про характеристики. Деякі різновиди можуть виявитись занадто міцними для новачка чи того, хто ніколи не палив звичайні цигарки. 

Починати найкраще з легкого тютюну на основі листа «Вірджинія». Охочим купити кальяни пропонується в інтернет-магазині Duman все необхідне для приготування суміші. Тут можна обрати продукцію від відомих у всьому світі виробників та гарантовано отримати задоволення, смакуючи її. Ознакою якісного продукту є відсутність у складі сторонніх домішок, наприклад паличок або хімічних, штучних інгредієнтів.

Вугілля також буває різним за характеристиками, проте фахівці рекомендують використовувати кокосове. Це запорука отримання чистого диму без хімозного присмаку та довготривалого, приємного процесу куріння. Кокосове вугілля повністю натуральне, адже його виготовляють із рослинної шкаралупи без хімічних домішок і сірки. Велику кількість переваг має й деревне паливо, це теж повністю натуральний продукт, який виготовляють із лимонника.

Як поводитись під час паління

Багато залежить від характеристик суміші та вугілля, проте мало просто обирати завжди якісну продукцію. Потрібно знати, як курити кальян, щоб точно отримувати задоволення. Перше правило – цього не варто робити натщесерце, в іншому випадку головний біль та запаморочення майже завжди гарантовані. Гарним рішенням буде поєднувати димний відпочинок із чайною церемонією. Рідина допоможе захистити слизову оболонку від зневоднення.

Є ще декілька універсальних правил:

  • не пити алкоголь. Якщо поєднувати його з кальяном, це призведе до різкого підвищення артеріального тиску й посилить зневоднення організму;
  • робити перерви між затягуваннями. Не варто намагатися якомога швидше викурити більше суміші, краще розтягувати задоволення й ділитись ним із друзями;
  • відкривати вікна під час димного відпочинку. У приміщенні має бути завжди достатньо свіжого повітря, це допоможе уникнути кисневого голоду, дуже шкідливого для мозку.

Не варто курити довше ніж 1–1,5 години.