Вибір бази для манікюру: види і застосування

Красиво оформлені нігті — це не тільки якісний манікюр, а й правильне використання косметичних засобів. База для нігтів - це продукт, що впливає на їхню стійкість, блиск і зовнішній вигляд. Без її використання не вийде створити жодної стилізації нігтів. Її основне завдання - підвищити адгезію гель-лаку з нігтьовою пластиною і вирівняти її поверхню. З урахуванням складу, бази мають живильні, моделювальні та зміцнювальні властивості. Крім того, дають змогу подовжити пластину до сантиметра.

Види баз для манікюру

База гарантує рівномірне нанесення гель-лаку завдяки хорошій в'язкості. Гнучке покриття зробить навіть найпроблемніші нігті бездоганно гладкими. Крім того, цей диво-продукт захистить їх від пожовтіння, структурних пошкоджень і ламкості. Це перший шар, що наноситься на нігтьову пластину. Завдяки самовирівнювальним властивостям, якість покриття виходить висока, без бульбашок і натьоків. Бази під манікюр бувають такі:

  1. Акрилова. Складається з класичної основи та акрилової пудри. Покриття призначене для слабких, ламких нігтів, що шаруються. Забезпечує твердий і міцний захисний бар'єр. Після висихання, шар має вигляд, що нагадує за твердістю штучний ніготь. Має різний відтінок. Буває прозора, біла, кольорова, бежева.
  2. Каучукова. Вирівнює пластину зламаного нігтя і сприяє нарощуванню його відсутнього елемента. Досить одного шару для необхідного ефекту, що економить продукт і спрощує процес. Каучукова основа має адгезивну властивість через густу консистенцію. 
  3. Вітамінна. Лікувальна база, збагачена вітамінами Е і А. Використовувати її можна для подовження стійкості манікюру і захисту нігтьової пластини, живлення і відновлення.
  4. Силіконова. Ідеально лягає на ніготь, ущільнює його. Зустрічається як стікер у вигляді нігтя, який можна фіксувати на пластині. Палітра бази кольорова, має різний відтінок, що відображає модні тенденції.
  5. Камуфлююча база. Використовується без подальшого нанесення гель-лаку для економії часу. Популярний відтінок - неоновий і ніжно-рожевий. На її основі робиться френч. Оскільки неоновий відтінок яскравий і насичений, його використання підкреслить стиль і оригінальність нігтьового дизайну та додасть креативності.

Як зрозуміти, яку базу вибрати?

Правильно підібраний матеріал визначає не тільки якість манікюру, а й здоровий вигляд нігтьової пластини і кутикули. Є кілька правил, яких потрібно дотримуватися, вибираючи базове покриття.

  • Якщо нігті ребристі, з об'ємними дефектами - рідке класичне основне покриття не підійде. Правильним буде нанести на їхню поверхню каучукову базу.
  • Якщо нігтьова пластина тонка - підійде щільний, густий фініш, який зробить їх міцнішими.
  • Якщо нігті жорсткі, погано гнуться, є кутикула, що відшарувалася, слід нанести рідку базу. Вона спрямована на надання манікюру ідеальної рівної поверхні, міцності, еластичності.

Використання різних баз для манікюру

База, гель-лак мають бути лише від одного виробника - помилкова думка. Можна використовувати все різних марок. Головне правильно підібрати засоби, тоді манікюр буде стійким.

1-фазна

Характеризується середньою щільністю. Має прозорий пігмент у складі. Має властивості всіх трьох видів трифазних гелів, тобто надає адгезію, зміцнює ніготь і додає блиску. Найчастіше наноситься в 3-4 шари (залежно від очікуваного ефекту) і твердне в УФ-лампі 2-3 хвилини.

2-фазна

База має в основі кольоровий пігмент, тому працювати з нею простіше. Застосовується для нарощування нігтів поряд з їх зміцненням. 2-фазна камуфлювальна база надає манікюру максимально природного вигляду. Консистенція її густа, наноситься в 3 шари. Палітра кольорова жорстка, з іскристим шимером, напівпрозора, нюд.

3-фазна

Високої міцності камуфлювальна база. Призначена для нарощування форми, тіпсів і зміцнення натуральної нігтьової пластини. Консистенція її рідка, швидко розтікається по поверхні. Для потовщення пластини нігтя наноситься послідовно і багаторазово після висихання попереднього шару. 

Вибирайте базу, враховуючи поверхню нігтя, і майбутні завдання. Це сприяє отриманню унікальної колірної гами та ексклюзивних текстур. У фахівця-початківця nail-індустрії палітра для нігтів під гель-лак має містити базові кольори: білий, чорний, червоний. Обов'язково придбайте кілька нюд відтінків.