Особливості європейських доріг

Ще не виїжджали за кордон на машині? Звісно, це найкращий варіант для подорожі та відпочинку, адже в поїздці відкривається багато цікавих місць, можна отримати більше яскравих вражень, при цьому не відмовляючись від комфорту. Єдине, що потрібно врахувати, що в Європі дороги, ПДР і штрафи можуть значно відрізнятися. По-перше, це має бути інша страховка, також обов'язкова, але оскільки зараз доступна зелена карта онлайн, загалом це не викличе складнощів. Про інші важливості поїздки поговоримо далі.

Платні дороги

Практично у всіх європейських країнах є платні дороги. У деяких державах це окремі ділянки, переїзди і мости, наприклад, Греції, Словенії, Норвегії. В інших автомагістралі, як в Італії чи Франції. Також ще є плата, що стягується за допомогою віньєтки – це можна зустріти в Німеччині, Швейцарії, Австрії.

ПДР

Крім доріг Європа вирізняється своїм серйозним підходом до правил руху, а на порушників чекає серйозний штраф. Зверніть увагу на обмеження швидкості, десь допустима межа більша, десь менша, а в деяких країнах нічим не відрізняється від української.

Страховка – побачивши іноземця на неї звертають увагу насамперед, тому стежте, щоб її термін дії не закінчився раніше, ніж повернетеся. У всякому разі зелена карта онлайн оформляється або продовжується з будь-якої точки світу.

Необхідно бути акуратним з алкоголем, краще не пити. Утім, в Іспанії чи Великій Британії допускається 0,5 проміле, а от в Угорщині, Чехії та Польщі – повна заборона.

«Попрацюйте» також над манерою культурного водіння. Краще заздалегідь дізнатися особливості та відмінні дорожні знаки в тих країнах, де плануєте побувати. Утримуйтеся від різких маневрів, обгонів, випереджень – до цього завжди суворо ставляться.

Машина

Має бути обов'язково укомплектована та підготовлена. Це стосується хорошого ходового стану й зовнішнього вигляду. З розбитими шибками та вікнами з сильним тонуванням можуть не пропустити. У салоні мають бути світловідбивні жилети (за кількістю людей). Крім того, не забудьте про аптечку з дозволеними в Європі препаратами, запас лампочок, наклейку «UA».

Дороги

Часом достатньо виїхати в іншу країну, як навіть із заплющеними очима розумієш, де перебуваєш. У більшості випадків якість набагато краща, це більшою мірою пояснюється тим, що обслуговування доріг базується на їхньому комерційному використанні. Також зверніть увагу на автомагістралі – зазвичай вони виділяються добре розвиненою системою. Окремо врахуйте розмітку з дорожніми знаками, які хоч загалом однакові, згідно з міжнародною угодою, проте можуть незначно відрізнятися.

Паркування

Припаркуватися там, де «вийшло» – не вийде, це загрожує блокуванням, евакуацією авто, штрафом. Загалом проблем із паркуванням у деяких містах більше, ніж в Україні, часом навіть платне дороге місце може виявитись зайнятим. Утім, є й приємні моменти, у певний час, наприклад, нічний чи неробочий, можна залишити машину надовго абсолютно безплатно, головне орієнтуватися на спеціальні вказівники.

Як бачимо, з подорожжю Європою пов'язані певні умови, але якщо заздалегідь оформити страховку, підготувати автомобіль, підучити особливості водіння й знаків, відмінні моменти ПДР, складнощів не повинно виникнути.