Страхування для підприємців: як безпечно займатися обраною діяльністю

Ведення бізнесу — це завжди ризик. Підприємці вкладають власні кошти в придбання основних фондів та оборотних матеріалів, беруть кредити, наймають робітників та можуть будь-якої хвилини припуститися помилки, що завдасть шкоди третім особам.

Ведення бізнесу – це завжди ризик. Підприємці вкладають власні кошти в придбання основних фондів та оборотних матеріалів, беруть кредити, наймають робітників та можуть будь-якої хвилини припуститися помилки, що завдасть шкоди третім особам. Улюблена прибуткова справа може швидко обернутися суттєвими фінансовими проблемами, судовими стягненнями та боргами, з якими доведеться розраховуватися протягом усього життя. Проте відмовлятися від неї не варто — достатньо лише завчасно потурбуватися про убезпечення себе від можливих ризиків.

Страхування бізнесу та підприємництва призначене для вирішення цього завдання. Це вид захисту є оптимальним для покриття ризиків, пов’язаних із діяльністю підприємства та передбачає фінансовий захист у разі виникнення непередбачуваних подій, які нерідко призводять до матеріальних втрат або збитків. Власникам бізнесу корисно знати, від яких подій вони можуть себе убезпечити.

Страхування відповідальності перед третіми особами

Такий захист є вкрай необхідним для тих видів діяльності, що передбачають надання послуг. Зокрема, він стосується лікарів, детективів, адвокатів, організаторів масових заходів тощо. Професійним ризиком можуть бути дії або бездіяльність, що призвели до шкоди. Наявність поліса страхування цивільної відповідальності знадобиться, коли потерпілий клієнт висуває претензію.

Страхування вантажів та відповідальності у сфері транспорту

Якщо ваша сфера діяльності пов’язана з наданням транспортних чи логістичних послуг, придбання поліса може бути вдалим рішенням. Продукт дозволить зняти відповідальність перед власником вантажу в разі його пошкодження чи втрати. Це може бути особливо корисним, коли ви перевозите цінні, крихкі вироби або товари, які швидко псуються.

Страхування персоналу

Якісне та своєчасне надання медичної допомоги — найвищий прояв турботи про своїх працівників. Компанії, які страхують персонал, зазвичай є дуже привабливими для тих, хто перебуває в стані пошуку роботи.

Аграрне страхування

Вирощування сільськогосподарських культур пов’язане з високими ризиками. Майбутньому врожаю може загрожувати спека, град, пізні заморозки, затяжні дощі тощо. Через недоотримання врожаю аграрії не можуть розрахуватися з зобов’язаннями та часто банкрутують. Тому поліс може стати вашим рятівним колом та зробити ризиковий агробізнес більш безпечним та передбачуваним.

Страхування майна

Поламання та пошкодження обладнання завжди завдають підприємцеві значних збитків. Адже кожна година простою техніки – це великі втрати. Щоб їх компенсувати, варто своєчасно укласти поліс добровільного страхування майна. До нього можна також включити комерційну нерухомість, товарні запаси, заставне майно, будівельно-монтажні роботи.

Автострахування

Є вкрай важливим, коли ви маєте власний автопарк, а можливість ведення бізнесу залежить від стану транспортних засобів. Власники автотранспорту можуть придбати як поліс ОСЦПВ, так і КАСКО.