Особливості поїздок за кордон

Українці часто подорожують. І ті, хто побував у різних країнах і відчув неперевершений «смак» закордонного відпочинку, захоче поїхати туди ще раз. А от вперше відпочивати за кордоном трохи лячно: завжди страшнувато самостійно вибирати місце та спланувати переїзд, знайти хороше житло. Лякає також незнання іноземної мови. Щоб було легше зорієнтуватися і стати на певний час «європейцем», вибирайте дружню та зручну для подорожей країну. Найкращі країни для першої поїздки для українців — це:

  • Польща, Чехія.
  • Країни Прибалтики.
  • Грузія.

Зазвичай для новачків важким є вирішення питання щодо вибору транспорту і купування квитків. Але така проблема вирішується в один клік на сайті компаній - перевізників. До прикладу, можна зайти на сайт компанії transtempo.ua, вказати напрямок поїздки і замовити квитки. На електронних платформах таких компаній доволі зрозумілий інтерфейс і вибирати маршрути поїздки надзвичайно зручно. Якщо ви запланували поїхати на вихідних у дружню Чехію, то за декілька хвилин зможете знайти розклад автобусів Київ — Прага і підібрати зручний для поїздки час.

Замовлення онлайн – це оперативно, недорого і надійно. Можна, наприклад, автобусні квитки Львів — Прага забронювати, або ж відразу купити. До речі, варіанти подорожей наземним транспортом із України у будь-яку країну світу — це безпечно! Отже, відкривайте сайти фірм-перевізників і сміливо відправляйтесь в дорогу до незвіданих країн!

64788ee2e3d0b.webp

До уваги невеликий туристичний путівник і поради

Європа − унікальний регіон. Вдале поєднання багатовікової історії, переплетення різних культур і традицій, неперевершена давня, сучасна архітектура і дружелюбні люди. У Польщі, Чехії, Латвії українців сприймають добре, правильно розуміють ситуацію щодо військової ситуації у країні, допомагають. Ці країни відкрили свою душу і серце для України. Відкрийте і ви їм своє. Поважайте звичаї, дотримуйтесь порядку і «відчувайте себе, як вдома, але не забувайте, що ви в гостях».

Чехія − найцікавіша східноєвропейська і невелика країна з безліччю визначних пам'яток і просто цікавих місць. Щоб туристична поїздка була продуктивною, обов’язково відвідайте Прагу, Брно; Пльзень; Остраву. У цих містах безліч музеїв, середньовічних замків (понад 2 тис.) Не забутьте спробувати смачне чешське пиво і національні страви. Дуже цікавим у Чехії є регіон Богемія. Тут найкрасивіша природа, яка наповнена луками та озерами. У Богемії також є безліч пам'яток дерев'яної архітектури. Для тих, хто хоче покращити своє здоров'я, буде корисно відвідати Маріанські Лазні та Карлові Вари. У цих місцях зосереджено безліч різних джерел мінеральних вод. Чеські бальнеологічні курорти є одними із найпопулярніших у Європі. Любителям гірськолижного спорту сподобається Шпіндлерів Млин або Рокитниці над Ізерою. Ви зможете вдосталь покататися на лижах і насолодитися прекрасною природою, а також свіжим гірським повітрям.

У Польщі рекомендуємо відвідати м. Закопане, Тримісто, замок «Мальборк». Величезна територія Мазурського поозер'я − для любителів водного відпочинку. Їх чекають неймовірно красиві озера, плавучі човни і будинки. Насолодіться також красою Біловезької Пущі та ландшафтного парку «Орлині гнізда».

Завжди відкриває гостинно свої двері для українців Латвія і Грузія. Дві абсолютно різні країни із своїм національним колоритом і традиціями. Латвія, до речі, через військову агресію росії, — це наразі прекрасне місце не тільки для туристичної подорожі, але і для життя. Якщо їдете відпочити, відвідайте старе місто Риги, Турайдський замок, подивіться пам’ятки старовини, водоспад на річці Вента у Кулдізі; місто-курорт Юрмала — однозначно.

Незвичайних захоплюючих місць у Грузії вдосталь. Будь-який куточок країни – це ексклюзив, своєрідне відображення темпераменту, своєрідності грузинського народу. Але, де б ви не були, вас зустрінуть з повагою, братньою любов’ю. Вас чекають завжди багаті столи з хачапурі, хінкалі, чахохбілі, пхалі, сапераві чи цинандалі, адже живуть у цій країні відповідно до народного прислів’я «Дерево міцне корінням, а людина − друзями».