5 принципів контекстної реклами у 2023 році

Контекстна реклама – це могутній інструмент просування, розвитку бізнесу та нарощення аудиторії. Але для того, щоб кампанія принесла бажаний результат, вкрай важливо правильно її налаштувати. Головне при цьому – враховувати актуальні тренди та принципи.

Контекстна реклама – це могутній інструмент просування, розвитку бізнесу та нарощення аудиторії. Але для того, щоб кампанія принесла бажаний результат, вкрай важливо правильно її налаштувати. Головне при цьому – враховувати актуальні тренди та принципи. У 2023 році певні особливості для контекстної реклами теж характерні. Нижче ми розповімо про 5 основних принципів, яких варто дотримуватися, аби РК принесла позитивний результат.

Основні тренди в контекстній рекламі у 2023 році

Підходи, які нині використовуються при запуску кампаній насамперед продиктовані алгоритмами Google та розвитком інформаційних технологій. Серед основних факторів, на які варто зважати при налаштуванні реклами в цьому році, зазначимо:

  1. Штучний інтелект.
  2. Голосовий пошук.
  3. Якість контенту.
  4. Адаптивність.
  5. Інтеграції з іншими платформами.

При цьому важливо зазначити, що запуск кампанії має виконуватися досвідченими фахівцями, які уміють працювати з усіма інструментами та розуміються на їх налаштуванні, зможуть забезпечити супровід. Через це замовляти послуги контекстної реклами краще за все у відомих агентств, які працюють за договором, мають успішні кейси та можуть гарантувати результат.

Як використовують ШІ при запуску кампаній

Штучний інтелект зараз вийшов на нову стадію розвитку та активно проникає в усі сфери інформаційних та цифрових технологій. Крім того, Google Ads має власні механізми, що базуються на основі можливостей нейромереж: автоматизація рекламних кампаній, вибір певної стратегії ставок та платформ для публікацій.

Використати функції ШІ можна також для вирішення наступних задач:

  • написання текстів;
  • генерації промовідео;
  • створення рекламних банерів;
  • підбору ключів;
  • виявлення ЦА.

Варто зауважити, що нейромережі будуть розвиватися й надалі. Тому, скоріше за все, вони зможуть виконувати більше функцій та стануть застосовуватися частіше.

Важливість голосового пошуку

Актуальність цього фактору зумовлена тим, що свого часу нейромережі були інтегровані в систему голосового асистента та «смартколонки». Дуже швидко користувачі зрозуміли зручність цієї опції та все частіше задають пошук голосом, а не друкують запит.

Для того щоб отримувати трафік, важливо при зборі семантики додати НЧ-запити та сленгові ключі. Тоді можна буде точніше щодо інтересів користувачів налаштувати кампанію.

Важливість контенту

Поступово Google відходить від концепції використання ключових слів. Алгоритм пошуковика вже вміє розрізняти контекст і надалі модернізується. Загальне наповнення сторінки, на яку веде оголошення, повинне бути релевантним запиту та інформативно відповідати на питання користувача.

Навіщо потрібна адаптивність

Сьогодні більше ніж 50% запитів у Google надходить зі смартфонів, і поступово ця цифра росте. Все частіше люди використовують мобільні девайси для пошуку товарів чи послуг в інтернеті, тож важливо адаптувати оголошення під екрани різного розміру. Для цього треба використовувати розширені сніпети з опцією дзвінка прямо в публікації або з функцією «Прокласти маршрут».

Інтеграції з іншими платформами

Компанія Google вже інтегрувала демонстрацію оголошень у сервіс Gmail. І це тільки початок, оскільки у 2023–2024 роках очікується також інтеграція в Instagram, Facebook, Tik-Tok.

Зазначимо, що не треба акцентувати зусилля на одному певному тренді. При створенні кампаній краще врахувати всі перераховані тенденції, щоб отримати високий результат. Проте довірити ці процеси варто все ж таки фахівцям, які зможуть розробити стратегію просування та забезпечать коректне налаштування параметрів РК.