Смекта: швидка допомога при шлункових розладах

На відпочинку, у ділових поїздках, подорожах ми часто п'ємо незвичну для нас воду, їмо незнайому їжу, в якості якої не можемо впевнитися. Наслідками цього можуть бути різні розлади травлення, часто діарея. Тому важливо мати при собі лікарський засіб, який допоможе швидко впоратися з наслідками отруєння та вірусу, щоб вони не руйнували наші плани.

Для цієї мети підійде Смекта — надійний безпечний засіб, дієвість якого підтверджена тисячами людей. Прочитати про медикамент, дізнатися його ціну та наявність в аптеках можна за посиланням https://apteka911.ua/drugs/smekta-d2635. МІС Аптека 9-1-1 допоможе швидко знайти потрібні ліки та одужати.

Як працює засіб?

Смекта — лікарський препарат, активною речовиною якого є діосмектит. Він використовується для лікування розладів шлунково-кишкового тракту. Засіб має 2 основних дії, що допомагають надавати комплексну швидку допомогу:

  • адсорбція, тобто здатність зв'язувати токсини, бактерії та інші речовини, що можуть бути причиною захворювання;
  • утворення захисного покриву на стінках шлунково-кишкового тракту, що допомагає запобігти подразненню та запаленню — внаслідок цього зменшується частота та інтенсивність симптомів діареї.

Смекта також може бути використана для лікування симптомів гастроезофагеального рефлюксу (відчуття горіння в грудній клітці та дискомфорту в горлі), а також для зменшення запальних процесів у шлунку та кишечнику.

Форми та дозування препарату

Смекта продається у формі порошку вагою 3 г для приготування оральної суспензії. Для простоти прийому та можливості дати лікарський засіб дитині без зайвого стресу препарат випускається зі смаками полуниці, ванілі та апельсина з ваніллю. Щоб прийняти ліки, треба їх розчинити в половинці склянки води. Дітям можна дати порошок, розчинений у соку чи пюре. 

Важливо провести повний курс лікування Смектою, складений за інструкцією виробника чи рекомендацією лікаря, не кидати терапію при перших ознаках одужання. При зберіганні симптомів чи погіршенні стану необхідно звернутися до спеціаліста.

У будь-якому випадку краще не займатися самолікуванням, а проконсультуватися з медичним фахівцем при появі серйозних проблем зі здоров'ям.