Який віск вибрати для депіляції?

Віск — це речовина, яка має консистенцію пасти або гелю. Основні компоненти воску - смоли та різні олії. Смола заповнює волосковий фолікул під час нанесення воску на шкіру, а потім змащується і прикріплюється до волосся. Потім віск видаляється разом з волоссям, що забезпечує максимально гладку шкіру.

Сучасний віск для депіляції є одним з найпопулярніших засобів для видалення непотрібного волосся на тілі. Цей метод вважається найбільш ефективним і довготривалим, оскільки віск видаляє волосся з коренем, що забезпечує тривалу гладкість шкіри. Віск використовується як професійними майстрами краси, так і в домашніх умовах.

Види воску для депіляції

Існує кілька видів воску для депіляції:

  • Твердий

Нагрівається до певної температури, після чого наноситься на шкіру і знімається додатковими смужками тканини.

  • М'який

Використовується в салонах краси і має пластичну консистенцію, що дозволяє нанести його на шкіру без додаткових смужок.

  • Гарячий

Нагрівається до потрібної температури і наноситься на шкіру тонким шаром. Після охолодження він видаляється без допомоги додаткових смужок.

В додаток до основного складу воску в нього можуть бути додані додаткові компоненти, такі як ароматизатори, заспокоювальні речовини та антибактеріальні компоненти. Ароматизатори допомагають маскувати специфічний запах воску, а заспокоювальні речовини дозволяють зменшити подразнення шкіри. Антибактеріальні компоненти запобігають виникненню запалення волосяних фолікулів після депіляції.

Переваги депіляції воском

  • Гладка, шовковиста шкіра надовго

Віск видаляє волосся біля коренів, тому для зростання волосся вимагається більше часу. Це займе близько 3-8 тижнів, залежно від індивідуальної схильності. Це означає, що ваша гладка шкіра без волосся збережеться набагато довше, і ви зможете відправитися у відпустку, не видаляючи небажане волосся під час відпочинку.

  • Без ушкодження шкіри

Воскова епіляція не викликає порізів і пігментації. У складі воску немає агресивних хімікатів, тому шкіра захищена від їх ушкодження.

  • Тонше і м'якше волосся

Волосся, яке відростає після депіляції воском, ніжніше і м'якше, а не грубе й жорстке, як у разі гоління. Крім того, немає видимих ознак відростання волосся наступного дня після процедури, як це буває, коли вибирається бритва в якості методу видалення волосся.

  • Віск зменшує зростання волосся

Після повторних процедур депіляції ви помітите, що волосся відростає набагато менше. Гоління, з іншого боку, стимулює зростання волосся, тому що воно видаляє волосини тільки з поверхні.