Вигідні кредитні картки: що отримують клієнти ПриватБанку

Кредитна банківська картка – вигідний платіжний інструмент, оскільки дозволяє користуватися миттєвим грошовим кредитом. Власник картки може розпоряджатися як своїми власними коштами, так і позиченими у банку для оплати товарів, послуг онлайн, на касі та під час зняття готівки у банкоматі. Зручно та вигідно, чи не так?

У цій статті ми опишемо переваги має картка з кредитним лімітом для власника. Завдяки інформації від представників українського банку ПриватБанк, ми виділили щонайменше 4 вагомі причини мати та користуватися кредиткою.

Кредитний ліміт 

Кредитний ліміт – це відновлювальна кредитна лінія, розмір якої встановлюється під час оформлення кредитної картки. Розпоряджатися коштами у мінусі свого рахунку дозволено у межах цього ліміту, який може складати 10, 50 та навіть 200 000 гривень. Споживчий кредит надається миттєво під час оплати карткою і не потребує додаткового погодження з кредитним інспектором. 

Безвідсоткові кредити

На додаток до оперативності отримання екстра грошей позичальнику нічого не потрібно за це платити. Кожна кредитка має пільговий період, або грейс-період – час, протягом якого користування кредитними коштами безкоштовне. По картці “Універсальна” він складає 55 днів.

Тобто, якщо ви скористалися кредитними коштами у розмірі 5000 грн, через тиждень повинні повернути рівно 5000 без відсотків. Це вигідно, в порівнянні з кредитуванням від МФО, де за кожен користування коштами день потрібно сплачувати чималий відсоток.

Але потрібно бути уважним. Якщо протермінувати дату погашення заборгованості по картці, на залишок боргу починає нараховуватися відсоткова ставка, яка складає 42% річних.

Оплата частинами

Власники карток з кредитним лімітом мають змогу купувати товари в українських магазинах, сплачуючи за них частинами з послугою “Оплата частинами”. Розмір доступного кредитного ліміту має відповідати вартості обраного товару або перевищувати її.

За умовами “Оплати частинами” вартість товару розділяється на певну кількість рівних платежів. Перший платіж списується автоматично на касі під час купівлі товару, інші – щомісяця у цю саму дату знімаються з картки автоматично аж поки сума не буде повністю сплачена.

Оплата частинами вигідніша за звичайний товарний кредит, адже повністю безвідсоткова. 

Реструктуризація боргу

Враховуючи той факт, що видаються вигідні кредитні картки без довідки про доходи, іноді неплатоспроможні боржники не повертають кредит вчасно й виникає заборгованість. Але всім власникам кредитних карток доступна опція реструктуризації боргу. Це корисна можливість на випадок, якщо позичальник з якихось причин не може вчасно повернути борг. 

Реструктуризацію клієнтам, які вже мають прострочену заборгованість, пропонує сам банк. Це допомагає уникнути ще більшого боргу та зменшує боргове навантаження на позичальника, якому дається до 5 років на остаточне погашення кредиту.