Як поповнити картку ZEN MasterCard за кордоном

З липня 2023 року українцям стали доступні послуги інноваційного європейського фінтех-проєкту ZEN.COM, — в спеціальному застосунку можна здійснювати валютно-обмінні та інших операції з грошима.

Як просто і швидко поповнити картку ZEN MasterCard? Ділимось алгоритмом, що допоможе переказати кошти з будь-якої країни світу.

Які особливості має картка ZEN MasterCard

Європейська картка ZEN MasterCard підходить для будь-яких розрахунків. Платіжна картка випускається у двох варіантах:

  1. Віртуальна. Прив'язується до віртуального гаманця і дозволяє розраховуватись в Інтернеті.
  2. Фізична. Класичний варіант для традиційних розрахунків в офлайнових магазинах або зняття готівки у банкоматах. Замовити таку можна адресною доставкою (тільки по території Європейської економічної зони).

Ключова перевага карток ZEN MasterCard — це мультивалютність. Більше немає потреби відкривати окремі рахунки у польських злотих, фунтах стерлінгів, євро чи доларах США. Одна картка ZEN MasterCard дозволяє здійснювати операції у 29+ валютах.

Інші переваги платіжної картки ZEN MasterCard:

  • надійний захист від спроб несанкціонованого доступу;
  • захист покупок;
  • кешбек 15% від торгових точок партнерів ZEN.COM;
  • додаткова гарантія на електроніку, за яку розрахувалися карткою.

Це значно спрощує використання коштів, де б ви не знаходились, адже зникає потреба носити із собою кілька карток у різних валютах та пам'ятати PIN-коди до них.

У мобільному застосунку теж видно лише один рахунок, тож немає ризику помилитися під час вибору картки для розрахунків.

Як поповнювати картки ZEN MasterCard

Процес максимально простий: гроші на рахунок можна покласти як готівкою, так і безготівково. Доступні способи поповнення:

  • через Paysafecash або платіжні термінали Planet Cash (у Польщі їх понад 1000) — готівкою;
  • банківським переказом (із ZEN.COM працюють як місцеві, так і міжнародні сервіси);
  • безготівково через Apple Pay, Google Pay — операції проводяться з будь-якими картками MasterCard, VISA.

Важливо! З 05.10.2022 Національний банк України заборонив міжнародні Р2Р-перекази з карток у гривні, емітованих українськими банками. Проте Р2Р-перекази з пластикових карток українських банків у іноземній валюті дозволені в межах суми, еквівалентної 100 000 гривень на місяць.

Процедура поповнення картки проста:

  1. Відкрити застосунок ZEN.COM на смартфоні.
  2. У меню вибрати функцію «Поповнення».
  3. Зазначити суму операції.
  4. Вибрати із запропонованих спосіб поповнення.
  5. Підтвердити операцію.

Для поповнення банківським переказом потрібно зазначити мінімум даних: ПІБ отримувача та номер його рахунку або картки.

Марія, клієнтка ZEN.COM:

«Донька навчається в українському виші, часом звертається по допомогу, я пересилаю їй гроші з-за кордону. Не люблю мати справу з банками, бо фінустанови часто просять надати забагато інформації: коди, номери, рахунки. Часом переказ не вдається зробити з першого разу, бо бракує реквізитів. На щастя, не так давно почула про ZEN.COM, що роблять безкоштовні перекази в Україну. Спробувала — спрацювало. Тепер просто пишу прізвище, ім’я, номер рахунку — донька миттєво отримує переказ в Україні».

Ольга Акопян, керівник з розвитку бізнесу в Україні компанії ZEN.COM:

«ZEN.COM — сервіс, орієнтований на клієнтів. Ми пропонуємо зручні та швидкі рішення, аби фінансові послуги стали доступними для всіх користувачів мобільного застосунку, де б вони не перебували».

Оплачувати товари та послуги, знімати готівку у банкоматі можна миттєво — гроші будуть зараховані на рахунок одержувача відразу.

Оскільки рахунок мультивалютний, поповнювати картку можна в будь-якій із 29+ валют світу. Якщо у переліку доступних валют немає потрібної, зарахування відбувається у євро – за міжбанківським курсом. Поповнювати картки ZEN MasterCard дуже просто з будь-якої країни світу. Детальна інформація — на сайті zen.com.