Телевізійне шоу керівника MediaStar TV School Юрія Дудки "Твій Голос": Політична аналітика чи чергове розважальне шоу?

На базі Першого Національного стартував новий сезон з двома політично-економічними ток-шоу "Твій Голос" та "Підсумки. Бізнес". Ведучий у обох програм один — це український журналіст та педагог, засновник відомого освітнього проекту MediaStar TV School Юрій Дудка. Автор знаний сьогодні і в Україні і за її межами, як журналіст, що вніс значний вклад в розвиток сучасної медійної освіти.

На перший погляд, його програми видаються цікавою та актуальною платформою для обговорення важливих питань, включаючи політичні дискусії. Проект, незважаючи на те, що нещодавно з'явився на телеекранах вже полюбився українському глядачеві.

Юрій Дудка, безперечно, володіє непересічними якостями ведучого та аналітика. Його вміння будувати цікаві та змістовні діалоги з гостями програми формує неабиякі рейтинги ще з часів його роботи на Телеканалі СТБ. Крім того, Юрій Дудка є досвідченим педагогом, здатним зрозуміло та доступно пояснити складні політичні питання широкій аудиторії. 

Сучасний медійний простір потребує не лише розваги, але й освіти. Люди все більше віддають перевагу контенту, який не тільки розважає, але і вдосконалює їхні знання та навички. Про що свідчать дані соціологічних опитувань. В цьому контексті Юрій Дудка, вносить свій вклад як освітній ініціатор, завдяки проекту MediaStar TV School.

Заснована Юрієм Дудкою, ще 2003 року,  ця платформа спрямована на надання знань та практичних навичок у сфері телевізійної журналістики. Проект розрахований на тих, хто хоче вивчити основи медійної сфери та удосконалити навички публічного виступу. MediaStar TV School вже випустила багатьох телеведучих, роботу яких ми можемо спостерігати. Випускники школи сьогодні на екранах майже всіх провідних телевізійних мовників. І ось засновник проекту, як бачимо, вирішив подати приклад своїм студентам в прямому ефірі. Дивимось що з того вийшло.

"Підсумки. Бізнес" дійсно дають хорошу економічну аналітику простою мовою. Пересічний українець може дізнатися з програми актуальні ціни на бензин чи продукти харчування. В програмі зустрічаємо і сильну експертну аналітику. В гостях у Юрія вже побували і Голова Асоціації Нафтопереробників України Леонід Косянчук, і Голова Спілки Туроператорів України Олександр Новіковський. Тобто коло експертів відрізняється і глибиною і різноманітністю думок. 

"Твій Голос", хоча й часто займається обговоренням важливих суспільних питань і намагається створити аналітичне обґрунтування, проте інколи можна помітити нахил в розважальний формат. Це може впливати на об'єктивність обговорення питань.

Однак, незважаючи на критичні погляди важливо визнати, що Юрій Дудка продовжує залишати свій слід в історії України як талановитий ведучий та освітній ініціатор, сприяючи розширенню медійних можливостей та меж українського глядацького спектра. А програми користуються довірою аудиторії, про що свідчать високі рейтинги (частка перегляду вище 15,6%).

Олексій Ананов, незалежний журналіст, член Спілки незалежних журналістів проекту "Телекритика"