Дезінфікуючий засіб на основі надоцтової кислоти

Дезінфікуючий засіб на основі надоцтової кислоти має віруліцидну, фунгіцидну, бактерицидну дію і має широкий спектр застосування. Дезінфектант економно витрачається, не вимагає змивання та ефективний навіть при низькій концентрації.

Дезінфікуючий засіб на основі надоцтової кислоти має віруліцидну, фунгіцидну, бактерицидну дію і має широкий спектр застосування. Дезінфектант економно витрачається, не вимагає змивання та ефективний навіть при низькій концентрації.

Характеристики та властивості надоцтової кислоти

Надоцтова кислота є безбарвною органічною сполукою з різким характерним запахом, відноситься до сильних окислювачів. Добре розчинна і не втрачає своєї ефективності у воді будь-якої жорсткості. З'єднання біорозкладається, не надає негативного впливу на навколишнє середовище, згодом розпадається на воду, кисень і двоокис вуглецю.

Концентрований розчин надоцтової кислоти пожежонебезпечний, а також вважається вибухонебезпечним. Рівень небезпеки суттєво знижується після стабілізації за допомогою перекису водню.

Стабілізована надоцтова кислота не є небезпечною для життя людини, проте за рахунок їдкості при прямому контакті може призвести до подразнень шкірного покриву, дихальних шляхів та очей.

Дія кислотного засобу для дезінфекції заснована на сильних окислювальних властивостях надоцтової кислоти, завдяки яким ефективно руйнуються клітинні мембрани мікроорганізмів. В результаті кислотний дезінфектант швидко знищує всі типи патогенних мікроорганізмів, у тому числі грибки, ендоспори, бактерії, дріжджі, віруси.

Де застосовується засіб на основі надоцтової кислоти

Непінний дезінфікуючий засіб на основі надоцтової кислоти призначений для ефективної обробки поверхонь з хромонікелевої нержавіючої сталі, алюмінію, стійких до кислот пластмас, кераміки, гуми, деревини, скла та не надає негативного впливу на їх стан за дотримання правил застосування засобу.

Кислотний засіб застосовується як дезінфектант у різних сферах, серед яких:

  • підприємства харчової та переробної промисловості, включаючи лінії упаковки, розфасовки, санітарні та побутові приміщення, інвентар та автоматичні лінії;
  • санітарна обробка цехів та продуктових складів;
  • широко застосовується на птахофабриках для дезінфекції інкубаторів та загальних приміщень, обробки яєць та ванн охолодження тушок птиці;
  • використовується для аерозольної дезінфекції холодних приміщень;
  • транспортні засоби, призначені для перевезення продуктів харчування;
  • медичні заклади та об'єкти ветнагляду;
  • лікувально-профілактичні заклади, в яких знаходилися осередки захворювань бактеріальної, вірусної та грибкової етіології, включаючи туберкульоз та сибірку;
  • місця загального користування, громадський транспорт, об'єкти комунального господарства;
  • заклади громадського харчування та торгові точки;
  • системи очищення стічних вод, установки зворотного осмосу та ультрафільтрації;
  • ефективно використовується для біоцидної обробки поверхонь різного технологічного обладнання, комунікацій, автоматизованих систем зрошення та миття.

Компанія ITS Water Group спеціалізується на виробництві хімічних реагентів та здійснює доставку речовин будь-якого класу небезпеки по Україні та ЄС. Вся продукція супроводжується сертифікатами міжнародного зразка.