Як вибрати якісну інтер'єрну фарбу для стін?

Оздоблювальні роботи завершальний і дуже важливий етап оздоблення інтер'єрів. Кінцевий результат залежить від правильної підібраної фарби для стін. Хочеться реалізувати оригінальний дизайн проєкт, отримати довговічне покриття, вгадати колір і купити матеріали за привабливою ціною. Без детальної інформації про властивості складно зробити правильний вибір.

64f82e5052999.webp

Знайомство з видами фарби для стін

Залежно від зв'язувального компонента фарби для стін поділяються на кілька типів:

  1. Масляні — створені на основі оліфи та рослинних олій (тунгової, лляної та інших). Вони довго сохнуть і до повного висихання мають неприємний запах. Підходять для фарбування металевих і дерев'яних поверхонь.
  2. Алкідні — створені на основі синтетичних смол, стійкі до підвищеної вологості та високої температури, але погано пропускають повітря і мають високу пожежонебезпечність. Добре лягають на стіни з деревини.
  3. Акрилові — порівняно не дорогі, прості в роботі водоемульсійні склади на основі акрилового полімеру широко застосовуються для внутрішнього оздоблення. За допомогою додаткового барвника легко змінюють колір, швидко сохнуть і набирають міцність.
  4. Латексні — об'єднують в собі кілька підвидів фарб на основі різних полімерів: силоксану, силікону, стиролу, вінілацетату, акрилу та їх поєднань. Після висихання формують вологостійкі еластичні покриття, що не розтріскуються.
  5. Силіконові вододисперсні на основі полімерних смол — універсальні декоративні фарби для стін з бетону, цегли або деревини. Екологічно чистий склад не має запаху і створює водостійке покриття.
  6. Силікатні на основі рідкого скла після висихання формують паропроникне, міцне покриття. Мають чудову адгезію з цеглою, природним каменем, тинькуванням, бетоном та керамікою.

За типом розчинника поділяються на фарби на органічній основі (найчастіше уайт-спірит, але можуть бути й інші варіанти), на водній основі.

64f82e61336cc.webp

Відповідь на питання яка фарба для стін краще залежить від безлічі факторів. Необхідно врахувати на який матеріал вона буде лягати, яке ґрунтування буде використовуватися, для яких цілей призначене приміщення, чи передбачається в ньому підвищений рівень вологості або можливість високого ступеня забруднень (наприклад, кухня). Для створення оригінального декору не обов'язково використовувати в оздобленні фарби одного тону, можна комбінувати кольори та ділити приміщення кольором на окремі зони.

У каталозі фарб для стін https://decoratorskyi.com/farba салону «Decoratorskyi» представлений широкий асортимент лакофарбових матеріалів від кращих світових виробників. Всі склади реалізуються за доступними цінами прямого постачання зі складів постачальників. Шукайте фарбу на сайті та оформляйте замовлення. Якщо вам складно вибрати самостійно, або хочеться уточнити деталі, зверніться до менеджера, він допоможе зробити правильний вибір.