Користь суші: у чому унікальність японської закуски?

У всьому світі відома японська закуска роли. Її унікальність полягає в оригінальному смаку, збалансованому складі, апетитному зовнішньому вигляді. Готують суші з рису особливого сорту, додають рисовий оцет, що надає пікантності.

Начинка може бути різною — морепродукти (креветки, мідії, краб та ін.), риба и м'ясо, овочі (огірок, цукіні) та фрукти (авокадо, манго), вершковий сир тощо. Одна з основних вимог — використання свіжих інгредієнтів та вживання відразу після приготування.

У чому користь суші?

За умови професійного приготування та використання свіжих продуктів роли корисні для організму. У чому ж користь цієї страви східної кухні?

Корисні властивості суші/ролів:

  • зміцнення імунітету;
  • профілактика онкологічних хвороб та гіпертонії;
  • поліпшення травлення та метаболізму;
  • прискорення обмінних процесів;
  • нормалізація роботи ендокринної системи;
  • зміцнення стінок судин тощо.

Замовити суші-сет можна за посиланням https://evrasia.in.ua/togo/rolls/mega-rolls, де вони представлені в розмаїтті та за доступною ціною. 

Можна вибрати класичні суші або фірмові, а для веганів та прихильників правильного харчування є вегетаріанські роли зі свіжим огірком, авокадо, цукіні тощо.  

Популярні й запечені суші з апетитною хрусткою скоринкою. Але через термічну обробку підвищується калорійність готової страви. 

Для приготування макі-ролів використовують листи норі (морські водорості). У них міститься багато йоду, а це незамінний природний елемент для нормальної роботи щитоподібної залози.

У рибі та морепродуктах містяться корисні жирні кислоти Омега-3, різні вітаміни та мікроелементи. 

Швидке насичення забезпечує рис із підвищеним вмістом крохмалю. Його варять за особливою технологією та додають рисовий оцет для пікантності. 

Рослинні компоненти мають антибактеріальні властивості, що сприяє зміцненню імунітету та профілактиці застудних захворювань у міжсезоння. Кислота рисового оцту прискорює обмінні процеси, покращує засвоєння мінералів, знижує рівень цукру в крові. У суші багато селену, цей мікроелемент має потужну антиракову дію. 

Що подають до суші?

До суші традиційно подають соєвий соус, пасту васабі, рожевий маринований імбир. Соєвий соус багатий на білок, в ньому мало солі, він надає ролам оригінального присмаку. Подають у невеликій мисочці, в яку злегка опускають кожен шматочок.

Гостра паста васабі виходить із японського хрону. Вона має антисептичні та протизапальні властивості, знижуючи ймовірність харчового отруєння.

Імбир має рожевий колір, який виходить завдяки застосуванню спеціального маринаду. Його їдять для очищення смакових рецепторів, що дає змогу насолодитися новим видом суші. 

Без шкоди для організму рекомендована доза — не більше трьох разів на тиждень. При цьому варто замовляти страву тільки в перевіреному суші-барі, де гарантують якість, безпеку, свіжість.