Купівля пелет від надійного постачальника

На сьогоднішній день оптимальною технологією переробки деревини  вважається виготовлення пелет. Це одне з найдешевших і найбезпечніших біопалив.

Купити пелети пропонують у компанії «БіоЕнергоБанк». Продаж здійснюється в брикетах, мішках, біг-бегах. Служба доставки компанії доставляє замовлений товар на вказану адресу. Застосовуються такі пелети для опалення промислових підприємств і житлових будинків.

Виробництво пелет: технології

Виготовлення включає:

  • подрібнення сировини;
  • сушіння;
  • ще одне подрібнення;
  • гранулювання.

Далі виконується охолодження, просівання, а на заключному етапі — фасування. Сировину ретельно перевіряють. 

При виготовленні сировину поміщають в дробарку й перетирають до порошкового стану. Далі матеріал висушують, поміщають у грануляторний прес та здійснюють пресування. Відбувається продавлюванням дрібної тирси через матрицю. Тирса сиплеться на матрицю, вдавлюється в отвори роликами, що котяться по матриці. Стискання у циліндричні маленькі гранули відбувається під тиском.

Переваги пелет

Зазначимо такі плюси:

  • прийнятна ціна (але варто відзначити, що вона все ж таки вища, ніж у дров);
  • безпека експлуатації;
  • можливість вторинного використання золи.

Деревне біопаливо від вугілля та дров відрізняється підвищеною теплоємністю: в цілому, приблизно три кубометри дров може цілком замінити тонна брикетів високої якості. 

Якість пелет: як визначається?

Якісні гранули — це гладкі поверхні, що мають глянсовий блиск. Матеріал не кришиться, в іншому випадку система опалення забезпечувати необхідну тепловіддачу не зможе. Пелетна поверхня гарної якості – без сколів і тріщин. Важливий параметр під час вибору — висока гранульна твердість.

Яку продукцію краще купити? Так, колір пелет високої якості — коричневий або трохи світліший: якщо пальне темного тону — це означає наявність великої концентрації кори, горіння це дуже ускладнює. Чим гранули світліші, тим в них є більше домішок хімічного плану. Чим гранул, які зламані, менше, тим краще.

Зольність пелет: цей показник характеризує кількість золи, що залишилась після того, як відбулося спалювання. Він є одним з найбільш важливих, вказує на якість пелет, особливо тих, що використовуються в побутових пелетних котлах та камінах.

В цілому, якість виготовлених пелет залежить від багатьох факторів, серед них  найважливіші:

  • вірно обрана вологість сировини;
  • діаметр пресованих пелет (якщо він менше, значить і якість продукції краще, при тому що умови пресування однакові).

Також пелети вважаються якісними, якщо у їхньому складі є мінімум піску, всіляких домішок чи кори.