Логістичні послуги Анві Транс. CMR страхування вантажів

Мета експедиторської компанії АнВі Транс – забезпечити якісне перевезення вантажу. Як посередник між відправником та перевізником добре розуміється на всіх тонкощах справи. Чи потрібно страхувати продукцію, що перевозиться автотранспортом?

Гарантія відшкодування збитків

Захист від непередбачуваних обставин – є важливою складовою перевезень. Наші фахівці намагаються бути в курсі останніх нормативів в Україні та за кордоном. Розуміючи потреби вашого бізнесу, нададуть консультацію, щодо оптимального вибору.

У випадку, коли ви замовник. При пошкодженні або втраті товарів при транспортуванні вам виплачується компенсація. Переваги оформлення страхового поліса в тому, що він має широкий спектр ризиків. Також можна вказати точну суму виплати. Якщо щось трапиться в дорозі, ваш бізнес не зазнає фінансового удару. Тому зможете продовжити торгівлю та відновитися після інциденту.

Загальне страхування може бути гнучкішим та охоплювати більшу кількість небезпек. Проте вимагає більших витрат та зусиль. Важливо враховувати, в кожній організації діють свої умови. Тому обирайте ту, яка відповідає вашим запитам.

Страхувальник — автоперевізник. Ви транспортуєте товар між двома різними країнами, наприклад Україна – Чехія https://anvi-trans.com/perevozki_czech_republic_ukraina.html . Якщо одна з них учасник «Конвенції про договір міжнародного дорожнього перевезення вантажів», можете розглянути можливість використання відповідної форми для покриття витрат через непередбачувані ситуації.

Це договір Організації Об'єднаних Націй, підписана 1956 року. Його ратифікували 45 європейських держав. Стосується низки правових питань для міжнародних автомобільних вантажоперевезень. Ефективно стандартизує та забезпечує єдиний набір умов для повного переміщення з початкового до кінцевого пункту. Сюди входить відповідальність перевізника та документація, яку необхідно використати.

Страхування CMR — «подушка безпеки»

Будь-хто, поревозячи товари через європейські кордони за винагороду, за законом повинен мати при собі накладну. Її перевіряють митниця та поліція. Оскільки це обов’язкова вимога, перевізники не можуть відмовитись від неї.

Перевізник зобов'язаний страхувати вантаж, який йому довірено, на мінімальну суму, встановлену національним законодавством країни, де він зареєстрований. Розмір страхової суми визначається з урахуванням вартості вантажу. Важливо правильно оцінити вартість, щоб у разі втрати чи пошкодження можна було отримати повну оплату.

Цей страховий документ покриває втрати, збитки та затримки.

До них відносяться:

  • фізичне псування речей;
  • пошкодження вантажного простору;
  • витрати через зміну точки доставлення;
  • підпали та крадіжки;
  • нещасні випадки на дорогах та бездоріжжі;
  • стихійні лиха, включаючи пожежу та повінь.

Є ризики, які не покриваються. Наприклад, недостатнє пакування або неповне оформлення документів. Тому варто дотримуватись усіх вимог та правил, щоб уникнути відмови у виплаті. Правила та обмеження можуть відрізнятися залежно від страхової компанії та умов поліса. Вони включають терміни пред'явлення претензій та вимоги до упаковання.