Банківські картки та їхні різновиди

3tG9AbFb4r5JD_HN4cB3ca_l4oNjGesum_9QwSdealU2m-A_BJZ8bleAhBykrpblQxjaBQj3MMQ-_Nqv9HwzckyIGCe9MW-WyPw5Do_do0zOxX127X5i7Xbydfx7ITlsSqpsuFpeKk87O5iF2vak078

Банківська картка — технологія, яка зробила життя мільйонів українців простішим та зручнішим: з її допомогою більше не треба довго перераховувати решту та шукати в гаманці потрібні купюри, носити безліч банкнот та монет з собою, а також постійно перевіряти гаманець, щоб випадково не загубити гроші. Наразі банки пропонують різні картки, а тому постає питання: яку краще вибрати?

Щоб допомогти розібратись та зробити вибір, підготували огляд карток та розповіли про їх види.

За типом: дебетові та кредитні

Дебетова картка — рахунок, де містяться лише особисті кошти його власника. Як правило, такі картки відрізняються зняттям готівки без комісії, але й платним поповненням. Використовують картки як для розрахунків, так і для отримання коштів, в тому числі й заробітної плати.

Кредитна картка — рахунок, який відкриває доступ до отримання банківської позики. Існують універсальні картки, де можна тримати особисті та кредитні гроші одночасно, і кредитні картки для виключно позикових грошей. Зняття готівки з таких карток, як правило, супроводжується комісією, а ось поповнення рахунку є безкоштовним.

Оформити дебетову та кредитну картку можна в Укрсиббанку — https://ukrsibbank.com/private-individuals/cards. Тут знайдете також і соціальні картки для отримання виплат, і дитячі рахунки для ознайомлення дітей з платіжними картками, і багато інших продуктів. Укрсиббанк пропонує до 56 днів пільгового періоду та до 200 тисяч грн кредитного ліміту за кредитними картками, що є вигідною пропозицією.

За видом: пластикові та віртуальні

Пластикова картка — звичайна картка, яка має фізичний носій та вбудовані чіпи. Її спектр можливостей необмежений: тут і зняття готівки в банкоматах, і оплата на касах, і швидке поповнення через термінал. Отримати пластик можна в відділенні банку або замовивши доставку картки кур'єром. Єдиний недолік такого продукту — ризик втрати картки та заволодіння нею іншими людьми.

Віртуальна картка — все те сама картка, однак без фізичного носія. Оформлюється вона онлайн за лічені хвилини без необхідності йти у відділення банку. Для розрахунку карткою в магазинах знадобиться смартфон з Apple Pay, Google Pay або Samsung Pay, за допомогою якого і відбувається безконтактна швидка оплата. Поповнити картку або зняти з неї готівку можна шляхом переказу або через банкомат/термінал з додатковою комісією, але деякі віртуальні картки не передбачають навіть і таких можливостей. Головна перевага продукту — неможливість втрати картки.

xVvmMPtWOT6jTD6mFERAvMHsUZgTL8NzJhLHqcFJuyMdqeqsdMBtevpZ39qMkNK1fCwz2aP6jhWuRFhxta1hyqsuBqzjjjIJLao468KQd-695ee55VUD5a6FloBNDnmjG8W1HI8yHjNvABi928EVLec

Крім цього, існує також і поділ карток за їхнім призначенням, серед яких зарплатні, соціальні, пенсійні, благодійні, дитячі, картки магазинів та інші. Якщо окремої цілі оформлення картки немає, рекомендуємо вибрати універсальну або звичайну кредитну/дебетову картку. Важливо також порівняти умови різних банків, щоб знайти найвигіднішу для себе пропозицію.