Хороше ліжко — здоровий та якісний сон

Міцний сон – це одна із запорук Вашого здорового організму. Тому потрібно потурбуватися про ліжко, білизну, а також комфорт у спальні. М’яке ліжко зі спинкою викликає сон тільки одним своїм виглядом. Адже найголовніше особливість спального місця – це забезпечення якісного відпочинку вночі. Не забувайте, що дизайн також грає велику роль. Важливо обрати гарне ліжко, яке органічно впишеться у Ваш інтер’єр.

Що таке ліжко з м’яким узголів’ям?

У багатьох сімейних пар серед фаворитів до сих пір залишаються ліжка з м’якою спинкою, обтягнутою матеріалом. Наповнювач (наприклад, поролон або пінополіуретан) використовується для надання верхньому елементу спального місця необхідної м’якості. Також дана конструкція має інші особливості, а саме:

  • В якості оббивки можуть бути різні види тканини, екошкіра, а ще шкіра різних кольорів та їх відтінків, малюнків й фактур. Саме завдяки цьому елементу визначається стиль та декоративні характеристики ліжка.
  • Існують види узголів’я: суцільне (як частина корпусу усього ліжка), відкидне (воно кріпиться окремо до каркасу) та приставне (короб, що кріпиться окремо, а також може мати додаткові ніші, полички для речей тощо, що дуже зручно).
  • Оббивку ліжка можна прикріпити до самої основи такими способами, за допомогою яких і визначається «малюнок», до прикладу, квадрати, ромби, смужки, каретна стяжка та суцільна конструкція. Досить вишукано виглядають ліжка з каретною стяжкою, вони додають стилю до спальні.

Критерії, які допоможуть обрати ліжко Вашої мрії

Для того щоб купити гарне, надійне, зручне та довговічне ліжко з м’яким узголів’ям, потрібно дотримуватися кількох принципів, наприклад:

  1. Матеріал каркасу. В якості сировини, зазвичай, використовується масив дерева, ДСП та МДФ. Перший варіант є високої якості надійності, а останні дозволяють тільки купити ліжка за нижчою ціною, але якість набагато менша.
  2. Обивка. Для цього критерію використовуються натуральні волокна (льон, бавовна), високоефективна синтетика (велюр, жакардові гобеленові та шенілові переплетення), шкіра та її замінники.
  3. Конструкція каркасу. Це інтегрований короб, що оббитий деревом або тим же матеріалом, що і спинка, варіант з ніжками.
  4. З матрацом або без нього. Як порада, то краще купувати моделі без додаткових аксесуарів. Це дозволить Вам самостійно вибрати тип і жорсткість матраца, такий хочете Ви. Це особливо зручно для людей з проблемами опорно-рухового апарату і постійними болями в спині.
  5. Розміри. Окрім довжини та ширини, варто також звернути увагу на висоту спальної поверхні та узголів'я.