Що потрібно врахувати під час оформлення автоцивілки

З кожним роком в Україні зростає кількість людей, які бажають запобігти фінансовим труднощам, пов'язаним з непередбаченими ситуаціями, які можуть торкнутися кожного з нас. За кордоном вже давно застосовують різні страхові програми для розв'язання таких проблем. Ці програми дозволяють застрахувати здоров'я, нерухомість, автомобіль, свою відповідальність перед іншими особами. В Україні також є можливість оформити страховий поліс для захисту від фінансових ризиків.

Вибір надійної компанії — гарантія повного страхового захисту

Один із найпопулярніших видів страхування — це ОСЦПВ. Принцип його роботи полягає в тому, що у разі ДТП, у якому винуватцем є власник страховки, усі витрати, пов'язані з компенсацією потерпілим, покриє страховик. Однією з провідних організацій, яка пропонує клієнтам надійний захист, є страхова компанія «УНІКА» (uniqa.ua).

Кожен клієнт цієї компанії може відчувати свою впевненість, адже якщо власник автоцивілки від СК «УНІКА» порушить правила дорожнього руху, що призведе до аварії, тоді він може розраховувати на надійний захист від великих фінансових збитків. Це одна з головних переваг цього виду страхування в надійній організації.

Які витрати можуть бути відшкодовані

Суть страхування ОСЦПВ полягає у тому, що будуть компенсовані витрати усім потерпілим у разі ДТП у таких випадках:

  • ушкодження транспортних засобів третіх осіб;
  • пошкодження об'єктів нерухомості, наприклад, будинків, кіосків, огорож та інших подібних об'єктів;
  • отримання травм людьми, хто потрапив в аварію.

На сьогодні розмір компенсацій складає — до 320 тис. грн на лікування та відновлення здоров'я постраждалих і до 160 тисяч гривень на відновлення матеріальних збитків.

У перспективі держава обіцяє, що ці суми буде збільшено. Проте вже сьогодні є можливість збільшити розмір виплат шляхом оформлення розширеної програми страхування. Такі варіанти стають все більш актуальними у наш час. Одним із ключових трендів у найближчому майбутньому є інфляція, що призводить до помітного збільшення вартості автомобілів та витрат на їх ремонт. У зв'язку з цим суми виплат з обов'язкового страхування можуть виявитися недостатніми для повного відшкодування збитків. Для запобігання подібним ситуаціям провідні страхові компанії розробили додаткові програми страхового захисту для своїх клієнтів.

Наприклад, купуючи страховий пакет «Додаткова автоцивілка» у страховій компанії «УНІКА», власник автомобіля отримує можливість збільшити ліміти цивільної відповідальності до 1 мільйона гривень. Проте для повного захисту свого автомобіля від будь-яких потенційних проблем рекомендується укласти договір страхування повного покриття (КАСКО). У будь-якому разі порівняно невеликі витрати на страховку дозволяють автовласнику отримати надійний захист від великих фінансових втрат у майбутньому.

Коротко про деякі особливості оформлення автоцивілки

При купівлі поліса ОСЦПВ важливо звернути увагу на одну особливість — це пряме врегулювання. Бажано, щоб обрана страхова компанія працювала у цій системі. Це означає, що постраждалі можуть звертатися за компенсацією до власної страхової компанії, а не до компанії, що представляє інтереси винуватця ДТП, що значно прискорює процес отримання компенсації. Наприклад, за такою системою працює СК «УНІКА».

Ще власники авто можуть зустрітися з незрозумілим для них терміном «франшиза». Це та сума, яку доведеться сплатити самостійно під час настання страхового випадку. В СК «УНІКА» пропонують оформити автоцивілку з розміром 2000 або 3200 грн. Найкращим вибором є варіант з нульовою франшизою.

Як швидко оформити поліс ОСЦПВ

Автоцивілка онлайн стала доступною завдяки розвитку сучасних технологій. Для того, щоб придбати поліс ОСЦПВ у провідній страховій компанії України «УНІКА», вам потрібно виконати такі кроки:

  • ввести дані про ваш автомобіль (місце реєстрації, тип ТЗ, його номер) у спеціальну форму на сайті;
  • здійснити оплату в режимі онлайн.
  • отримати готовий поліс на електронну адресу та зберегти його на будь-якому пристрої.

При необхідності документ можна надати в електронному форматі під час перевірки співробітниками поліції, які можуть підтвердити його дійсність за унікальним кодом у базі Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ). Інформація про придбання страховки одразу потрапляє в цю базу і відображається у мобільному застосунку «Дія».

Вибираючи СК «УНІКА» для оформлення автоцивілки, клієнти можуть бути впевнені, що вони отримують високий рівень обслуговування, починаючи з оформлення договору до процесу врегулювання страхових випадків. Застраховані особи завжди можуть покладатися на цілодобову підтримку та допомогу кваліфікованих фахівців за будь-яких непередбачених обставин.