Де замовити якісні вікна

Заміна чи перше встановлення металопластикових вікон — задоволення не з дешевих. Всім хочеться вибрати варіант із оптимальним співвідношенням ціни та якості, та від надійного виробника. Тому спробуємо розібратися як формується та з чого складаються ціни на вікна у Львівській області. А разом з цим визначимось із надійними компаніями даного сегменту послуг.

З чого складається ціна на пластикове вікно

ціни на вікна

На загальну вартість вікна впливає багато чинників. Буквально кожна його складова грає роль при формуванні остаточної суми замовлення, а саме:

  • розміри вінка;
  • форма вікна;
  • профіль;
  • склопакет;
  • колір профілю;
  • спосіб відкривання;
  • фурнітура;
  • додаткові функції.

Перелік ціноутворюючих компонентів значний, відповідно і вартість досить варіативна. Єдини пунктом, яким ви не можете керувати є розміри вікна. Все інше можна обирати відповідно до свого бюджету та потреб.

Значну частину ціни вікна складає профіль і стеклопакет. На вартість впливає товщина профілю, кількості повітряних камер як в профілі, так і в склопакеті. Їх наявність покращує показники енергоефективності та звукоізоляції вікон, міцний профіль забезпечує правильну геометрію віконної конструкції. Разом вони є основою надійної та довготривалої експлуатації вінка. Тому їм варто приділити значну частину уваги та бюджету.

Значущою є форма майбутнього вікна. Якщо вона не стандартна: арочна, кругла, то вартість такого замовлення буде вищою. На ціну впливає і колір вікна. Хоча крім естетики він не виконує більше ніякої практичної ролі.

В залежності від форми вікна та його розмірів, потрібно підібрати варіанти його відкривання. Це може бути поворотний, відкидний, поворотно-відкидний чи паралель зсувний способи. Чим складніша модель фурнітури для цього потрібна, тим дорожче обійдеться ця функція. Зрозуміло, що додаткової опції та фурнітура до них не підвищить загальну вартість вікна вдвічі, але можуть істотно вплинути на результат, якщо ви замовляєте не одне вікно.

На сайтах компаній, таких як “Віконна Фабрика”, наявні спеціальні калькулятори вартості вікон. Вони допоможуть вам в режимі реального часу зрозуміти орієнтовну вартість бажаного продукту. Та за більш детальною і грунтовною консультації краще звернутися до менеджерів компанії. Вони допоможуть обрати вам оптимальні варіанти, адже з практики знають найкращі поєднання профілю та склопакету і практичність функцій фурнітури.