Матрац-топер: чому це ідеальний вибір для дивана

Набридло спати на незручному дивані? Відчуваєте вранці біль у суглобах та спині? Цю проблему терміново потрібно вирішувати. І якщо ви не плануєте купувати повноцінний матрац, то зверніть увагу на топер. Це тонкий виріб, призначений для покращення зручності спального місця. Він вирівнює поверхню дивану та надає хорошу підтримку спині та суглобам під час сну. З топером ваш відпочинок точно стане якіснішим та комфортнішим. 

Матрац топер — відмінний вибір, аби пом’якшити спальне місце або, навпаки, зробити його жорсткішим. Придбати виріб ви можете в різних варіаціях жорсткості, залежно від потреб та уподобань. Однак, яку б модель не купили, це відмінне рішення, аби забезпечити ортопедичний ефект для спини та покращити комфорт під час сну.

Особливості топерів

Маючи бажання зекономити кошти та не купувати ліжко, багато власників сплять на нерівних спальних поверхнях, однак у такому разі варто звернути увагу на тонкий матрац-топер.

Виріб допомагає вирішити декілька проблем:

  1. Нерівності, що можуть утворитися через закладну конструкцію дивана.
  2. Деформація наповнювача, що може виникнути при регулярному стисканні та натисканні.
  3. Відчуття дискомфорту та болю в спині після сну.

Також топери впливають на жорсткість спального місця, маючи різні ортопедичні ефекти. Вироби допомагають покращити самопочуття, якщо ви маєте проблеми з опорно-руховим апаратом. Однак також ці матраци чудово підходять і здоровим людям, адже хороша підтримка хребта уві сні завжди важлива. 

Різновиди наповнювачів у топерах

Виробники використовують різноманітні інноваційні наповнювачі для виготовлення матраців. Розглянемо основні типи матеріалів:

  1. Кокосова койра: її отримують із волокон плодів кокоса. Матеріал довговічний та стійкий до зносу.
  2. Натуральний латекс: виготовлений із каучуку, цей матеріал славиться еластичністю, довговічністю та стійкістю до зношування.
  3. Пінополіуретан: матеріал досить бюджетний, однак дозволяє створити комфортну спальну поверхню.
  4. Піна з ефектом пам'яті: матеріал точно повторює вигини тіла під час сну, створюючи максимальний комфорт.

Тонкий матрац чудово вирівнює поверхню дивана та ефективно приховує недоліки, забезпечуючи зручне та правильне положення хребта.

Якщо ви не знаєте, де придбати якісний аксесуар для сну, зверніть увагу на інтернет-магазин матраців і топерів MatrasRoll. Завітайте на офіційний сайт та виберіть ідеальний виріб із потрібними характеристиками.

Як вибрати топер на диван

Якщо ви вирішили придбати матрац для дивана, важливо звертати увагу на декілька ключових моментів. Існують різні види виробів за типом конструкції. Вибір оптимальної моделі варто робити, відштовхуючись від особливостей спального місця та власних потреб. 

Замовляючи виріб, зверніть увагу на:

  • ступінь жорсткості: вибирайте матрац з урахуванням потреб та анатомічних особливостей; 
  • навантаження;
  • частоту використання;
  • бюджет.

Головна перевага топера полягає в тому, що він забезпечує здоровий та комфортний сон у будь-якому місці. Навіть якщо ви розстелите його на невеликому дивані, він створить ідеальну поверхню для відпочинку.

Особливості вибору жорсткості топера 

У разі проблем з опорно-руховим апаратом або внутрішніми органами варто консультуватися з лікарем перед вибором жорсткості.

М'які матраци — це зазвичай топери зі штучного або натурального латексу, а також вироби з такого матеріалу, як меморикс. Моделі підходять для осіб із невеликою вагою, літніх людей або тих, хто спить на боці.

Матраци середньої жорсткості — це вироби зі штучного або натурального латексу, струттофайберу та холлофайберу. 

Жорсткі матраци найчастіше виготовлені з кокосової або кактусової койри з додаванням натурального латексу. Ці моделі рекомендуються дітям та підліткам під час формування постави.