Який потрібен одяг та захист для катання на велосипеді

Катання на велосипеді люблять і діти, і дорослі. Воно має позитивний вплив на фізичне і психічне здоров'я, є гарним варіантом для проведення часу з сім'єю та друзями. Для того, щоб велосипедист почувався зручно та безпечно, потрібен правильно підібраний одяг та надійний захист. Вибрати їх можна за посиланням https://veloplaneta.ua/ua/odezhda-i-zashchita. Інтернет-магазин Велопланета допоможе придбати все потрібне для вдалих покатушок.

Без чого не обійтись

Вибір одягу та захисту для катання залежить від його типу, умов, в яких ви плануєте велосипедні поїздки, а також ваших індивідуальних потреб. Ми зараз говоримо про звичайні покатушки по вулицях, в парку, лісі чи на стадіоні, без екстремальних умов. Ось що знадобиться велосипедисту, аби така прогулянка була безпечною:

  1. Шолом – легкий та добре провітрюваний, відповідного розміру.
  2. Футболка, кофта, шорти чи штани з дихаючих натуральних або синтетичних матеріалів. Якщо обираєте штани, вони мають бути облягаючими, але не тісними, щоб не заважати рухам. Для катання в темний час доби необхідний одяг зі світловідбивними елементами.
  3. Рукавички – легкі, але міцні, для захисту долонь від тертя та ударів. Важливо вибрати такі, що дозволять міцно тримати кермо та не дадуть рукам спітніти чи промокнути від дощу.
  4. Окуляри – необхідні для захисту очей не тільки від сонця, а й вітру, комах, частинок пилу тощо. Спеціальні поляризовані лінзи допоможуть нівелювати відблиски води, вікон авто та будинків тощо.

Це обов'язкові елементи, які має носити велосипедист задля власної безпеки.

Додаткові елементи екіпірування

Іноді велосипедисту потрібен спеціальний захист для ніг і колін, рук і ліктів. Гнучкий та міцний, він допоможе уникнути подряпин та синців, а також пом’якшить наслідки падіння. Тобто у виборі захисту велике значення мають умови, в яких ви катаєтеся, а також ваш досвід як велосипедиста.

Пам'ятайте, що спеціальне екіпірування допомагає уникнути травм та дає безпеку під час катання велосипедом, тому не варто нехтувати вибором надійного якісного захисту.