Професійна чистка зубів: чому процедура важлива для здоровʼя зубів

Збереження здоров'я зубів включає не тільки якісну домашню гігієну, а й регулярну професійну чистку зубів, яка дозволяє видаляти відкладення з поверхні зубів, які неможливо видалити під час чистки зубів. Ця процедура є не лише естетичною, а й важливою для уникнення стоматологічних захворювань та збереження здоров'я ясен та зубів.

Але якщо ви загуглите «професійна чистка зубів ціна», то побачите, що всі пропозиції від стоматологій мають різні ціни, а також включають різні етапи процедури. То ж давайте поговоримо про цю процедуру детальніше: які етапи включає та що впливає на вартість послуги у Києві.

a person's mouth with teeth

Чому важливо проводити професійну чистку зубів

Якщо регулярно робити професійну чистку зубів, ви зможете:

  1. Запобігти появі карієсу.
  2. Запобігти накопиченню зубного каменю та запальних процесів у яснах.
  3. Мати свіжий подих.
  4. Підтримувати задовільний стан ротової порожнини.

Як часто треба проводити професійну чистку зубів

Загальна рекомендація стоматологів — проводити професійну чистку зубів раз на пів року.

Але треба враховувати, що особливості ротової порожнини у пацієнтів — завжди різні. Саме через це лікар може рекомендувати одному пацієнтові проведення процедури кожні 3-4 місяці, а іншому — раз в рік.

Тобто все залежить від випадку.

Які етапи включає професійна чистка зубів

  1. Видалення нальоту та зубного каменя. Спеціаліст видаляє нальот та зубний камінь за допомогою спеціальних інструментів.
  2. Полірування. Після видалення нальоту зуби поліруються для видалення плям та покращення їх вигляду.
  3. Фторування (опціонально). Процедура фторування може застосовуватися для зміцнення зубної емалі та запобігання карієсу.

Від чого залежить вартість професійної чистки

По-перше, вартість професійної чистки зубів залежить від стану ротової порожнини. Наприклад, якщо пацієнт палить все життя, але останні 10 років не робив професійну чистку зубів, скоріш за все, лікарю треба більше часу на видалення камню та нальоту з поверхні зубів.

По-друге, все залежить від клініки (розташування, професіоналізму лікарів, матеріалів для чистки, етапів які проводяться в процесі процедури і так далі). Факторів — може бути дуже багато.

Висновки

Професійна чистка зубів — важлива процедура для збереження здоров'я зубів та ясен, що впливає на загальний стан організму. Регулярність проведення цієї процедури є ключовою для уникнення серйозних стоматологічних проблем і забезпечення здорової та яскравої усмішки.