Огляд та рейтинг різних марок рому

Ром — алкоголь із продуктів переробки цукрової тростини — завжди вважався улюбленим напоєм справжніх піратів. Сьогодні у світі існує безліч марок рому, який випускають у різних куточках землі. Його якість визначається за типом сировини, яка використовується, особливостями бродіння та терміном витримки в бочках. Батьківщиною цього міцного напою вважається Куба, але чудові зразки рому легко зустріти у Домінікані, Пуерто-Ріко, Ямайці, Індії та Іспанії. Купити якісний напій можна і в Україні — доступні ціни на ром на maudau.com.ua дозволять спробувати різні марки цього виду алкоголю.

Image

Найпопулярніші бренди в Україні

Серед компаній, які завоювали прихильність українських споживачів, можна назвати:

  1. Bacardi. Один із найзнаменитіших ромів світу, в асортименті якого представлено понад 20 найменувань. Бренд входить до десятки найпопулярніших міцних напоїв світу. Він отримав близько 600 медалей на різних міжнародних конкурсах. У лінійці присутні білі, золоті, темні та пряні сорти рому.
  2. Legendario. Кубинський бренд із багатою історією. У його асортименті є напої різного терміну витримки, максимальний — 15 років. Найвідоміший напій у лінійці — «Elixir de Cuba», настояний на родзинках.
  3. Havana Club. Представник світової алкогольної еліти з «Острова Свободи». Напої зріють від 2 до 7 років у бочках з особливого сорту білого дуба. Для цього рому характерні нотки тропічних фруктів та шоколаду, приправлені ванільними та дерев'яними нотами. Цей та багато інших сортів рому можна замовити в маркеті важливих штук MAUDAU.
  4. Zacapa. Гватемальська марка преміумкласу, що випускає спиртне, витримане від 6 до 25 років. Крафтовий ром готують із чистого соку цукрової тростини, а дозрівання проходить високо в горах. Особливостями продукції є шоколадні та родзинкові нотки у смаку, а також тони гірських трав та підсмаженого дуба.
  5. Brugal. Домініканський продукт, до складу якого входять чиста гірська джерельна вода та меляса. Напої бренду мають збалансований смак з домінуючими ванільними нотами й нюансами карамелі та какао.
  6. Botucal. Напої з Венесуели, виготовлені за допомогою унікальних перегінних кубів та колон. Дозрівання алкоголю здійснюється у 2 етапи: спочатку він «відпочиває» в бочках з-під бурбона, а потім вирушає в діжки з-під скотчу.
  7. Plantation. Колекція ромів, випущених у різних країнах світу: Трінідад та Тобаго, Ямайка, Нікарагуа, Барбадос тощо. Кожен сорт створюється за особливою технологією та з урахуванням традицій країни, де його виготовили.

Білі сорти рому не дуже підходять для вживання у чистому вигляді, зазвичай їх додають у коктейлі. Витримані напої універсальніші. Щодо темних сортів тривалої витримки, то їх слід подавати виключно у чистому вигляді, смакуючи кожен ковток. Як додаток можна використовувати лід або каміння для віскі.