CRM для ріелторів: плюси та мінуси використання в роботі

Рівень задоволеності клієнтів безпосередньо впливає на успіхи у будь-якому бізнесі. Але у сфері нерухомості ефективне управління відіграє особливу роль: від нього залежить формування клієнтської бази, раціональне використання робочого часу, а відповідно і кількість заявок, оброблених протягом дня. Для оптимізації цих процесів розроблено CRM для ріелторів: спеціалізоване програмне забезпечення, яке відкриває доступ до найширшого переліку корисних інструментів. І огляд можливостей такої системи дозволить ухвалити підсумкове рішення про раціональність її використання.

Плюси CRM-систем для ріелторських агенцій

Основна перевага – скорочення часу, що витрачається на рутинні завдання. Це покращує загальну продуктивність команди та працездатність кожного окремого співробітника. У результаті вдається звільнити години для більш важливих аспектів роботи. Можна виділити й інші аргументи на користь цього рішення:

  • зручні інструменти для зберігання та керування контактами: спільний доступ до загальної бази можна відкрити або обмежити відповідно до налаштувань;
  • швидкий пошук наведень на заданих майданчиках з автоматичним завантаженням у систему;
  • вибір схожих об'єктів на підставі запиту клієнта.

Перехід на CRM вигідний насамперед власникам ріелторської агенції. У системі легко оцінювати ефективність роботи кожного співробітника, моніторити угоди, а також формувати звіти.

Мінуси використання CRM для ріелторів

До недоліків цього рішення можна віднести необхідність переходу на нові стандарти роботи, що потребує часу та зусиль. Але цікаве навчання із демонстрацією всіх функцій системи спростить цей процес. З урахуванням переваг, що відкриваються, оплата за використання платформи не буде обтяжлива. А залежно від кількості співробітників в агентстві можна вибрати відповідний тарифний план:

  • Start;
  • Econom;
  • Standart;
  • Premium.

Для зручності користувачів CRM для ріелторів Plektan передбачає 14-денний тестовий період, протягом якого можна оцінити функціональні можливості продукту та прийняти виважене рішення про його покупку.

Використання систем управління взаємовідносинами з клієнтами справді зручне та вигідне – у цьому переконалися власники багатьох провідних ріелторських агенцій з усієї України. Продукт легко адаптувати під конкретні потреби та специфіку бізнесу – і вже за короткий проміжок часу після переходу можна оцінити ефективність його використання.