Про що варто пам'ятати, вирушаючи в похід?

Напередодні відпустки чи вихідних ми всі вирішуємо чим можна зайнятися в цей вільний час. Вирушаючи в похід важливо урахувати різні аспекти щоб забезпечити комфорт, безпеку і зробити так аби можна було насолодитися всією подорожжю і не думати ні про що інше.

Почнемо з деяких рекомендацій щодо планування маршруту

Потрібно почати з оцінки своїх фізичних можливостей та досвіду, адже щоб похід відбувся чудово потрібно урахувати все з «тверезою головою» і розрахувати свої сили. Наступний крок буде вивчення маршруту та місцевості, оскільки, потрібно включати погодні умови та доступність тих чи інших ресурсів (наприклад укриття від дощу, снігу або добування їжі). Далі одне з найголовніших у плануванні маршруту це зберегти всі GPS-координати та мапи а також всі інші необхідні дані.

Екіпірування

Найголовніше у виборі спорядження враховувати погодні умови. Бажано мати змінний одяг, шкарпетки і взуття на випадок дощу або негоди. Натиснувши на це посилання ви можете ознайомитися з найкращим одягом підібраного саме для походу або виживання в екстремальних умовах https://sportano.ua/cholovichij-odjag-z-merinosovoi-vovni. Особливу увагу слід приділяти підбору взуття: воно повинно бути зручним і практичним (кросівки, кеди) на цьому посиланні містяться найкращі варіанти https://sportano.ua/cholovichi-turistichni-ta-trekingovi-chereviki/choloviche-vzuttja-trekingove. Також особливим моментом є наявність засобів першої медичної допомоги, аптечкою та засобами особистої гігієни. Потрібно урахувати вагу та функціональність обладнання, щоб ні в якому разі себе не перевантажувати.

Їжа та вода

Щоб ваша участь у поході відобразила тільки хороші спогади у вашій пам’яті обов’язково потрібно мати з собою хороший запас їжі. Це можуть бути різні продукти які, довго зберігаються (наприклад: консерви, їжа швидкого приготування, протеїнові батончики). І найголовніше в будь-якому поході це мати з собою велику кількість питної води або наявність спорядження щоб її добути.

Засоби безпеки

Для будь якої подорожі неважливо похід це чи просто прогулянка, насамперед, необхідно дбати про свою безпеку і включати різний розвиток подій який може відбутися. Базові речі для своєї безпеки в безлюдному місці це комплект для виживання, такий як сигнальна ракета, запальничка, ніж та інше. Не забувайте, це може допомогти не тільки вам, а й комусь іншому хто потребує допомоги.

Ось список базових речей які є невід’ємною складовою для безпечного і незабутнього походу:

  • рюкзак,
  • теплий та змінний одяг
  • спальний мішок
  • казанок
  • чашка, ложка, миска,
  • намет (якщо похід з ночівлею)
  • ніж
  • термос
  • ліхтарик
  • сірники в поліетиленовій упаковці
  • аптечка
  • дощовик.

Більшість з цих речей а саме що стосується спеціального одягу та взуття для такого виду активності ви можете знайти на сайті Sportano.

При завершенні свого походу потурбуйтеся щоб все сміття було зібрано, відходи – закопано, вогнище надійно погашено водою і закидано землею.

Гарного вам походу та не забувайте про свою безпеку!

Рекламна публікація