Як розмовляти з носіями англійської мови: 10 практичних порад

Англійська мова давно стала однією з основних в міжнародному спілкуванні. Вміння розмовляти цією мовою допоможе українцям, які опинились, як в англомовних країнах, так і практично в будь-якій точці Земної кулі. Спілкування з носіями англійської мови допоможе:

  • Адаптуватися в новому середовищі, швидко зорієнтуватися в новому місці, придбати товари в магазині, винайняти квартиру, відкрити банківський рахунок та отримати більше інформації про країну;
  • Швидко знайти роботу, розпочати навчання у ВИШІ - це шлях до самовдосконалення та фінансової незалежності;
  • Знайти нових друзів та компанію однодумців. З ними буде простіше адаптуватися в середовищі, знайти хобі для душі, відвідувати концерти та вечірки. А ще бути своїм на всіх посиденьках.

Звісно, щоб говорити англійською з носіями, слід заздалегідь вивчити мову. Це можна робити самотужки, піти на курси або знайти собі репетитора. Практичні знання можна отримувати або у спеціальних школах або на онлайн уроках англійської мови.

65baae0329af2.webp

Як розмовляти англійською з носіями. 10 практичних порад

Навіть з певним багажем знань, заговорити з носіями англійської мови досить складно. Причин на це декілька:

  • Страх помилитися;
  • Страх бути незрозумілим;
  • Страх нового середовища;
  • Страх говорити з незнайомцями.

Щоб розпрощатися з усіма страхами, далі пропонуємо кілька порад до легкого адаптування та спілкування.

Порада 1

Не бійтеся помилятися. Помилки допускають всі навіть носії англійської мови. Зверніться до носія з проханням виправляти ваші неточності в вимові, питайте як правильно вимовляються слова, обов’язково питайте як називається той чи інший предмет, який ви ще не знаєте. Так ви, зрештою, почнете говорити правиль.

Порада 2

Будьте впевнені в собі. Навіть після помилок - не закривайтесь, продовжуйте говорити. Це допоможе в вивченні мови та вимові без акценту. Повірте, якщо ви будете боятись почати розмову, ви не заговорите.

Порада 3

Для початку в розмові обирайте прості слова та фрази, так буде легше розпочати діалог з носіями англійської мови. Вас зрозуміють навіть з примітивним набором слів. З часом мова стане багатшою, а фрази складнішими.

Порада 4

Не бійтеся жестикулювати. Активна жестикуляція допоможе вас зрозуміти співрозмовнику. Зверніть увагу, як спілкуються італійці, завдяки їх жестикуляції, навіть без знань італійської можна зрозуміти про що мова.

Порада 5

Не поспішайте. Артикулюйте всі слова чітко та зрозуміло. Якщо носій англійської мови поспішає і ви не розумієте половини слів, не засмучуйтесь. Попросіть говорити повільніше та більш чітко. Так легше засвоювати інформацію на початках.

Порада 6

Будьте відкриті до розмов. Говоріть, щоб вас почули і побачили. Small talk з сусідом, в кав’ярні з офіціантом, в магазині дозволить вам розширити ваш словниковий запас.

Порада 7

Питайте. Розпитуйте про нові місця, як дістатися до запланованого місця, знайти той чи інший заклад, музей чи готель. Питайте людей про їх справи, просіть поради чи про допомогу. Лише завдяки комунікації можливо отримати нові знання та знайомства.

Порада 8

Дивіться фільми англійською мовою, перекладайте пісні - це допоможе запам’ятати більше слів, висловів та ідіом. Бонусом стане те, що з’являться додаткові теми для розмов. Знайдіть на Youtube англомовних блогерів, слухайте їх, копіюйте вимову улюблених інфлюенсерів.

Порада 9

Читайте книжки англійською мовою, виписуйте невідомі слова - це все покращує словниковий запас та розуміння граматики.

Порада 10

Регулярно практикуйтесь. Спілкуйтеся з носіями англійської мови, а ще практикуйтесь з репетиторами. Оберіть онлайн уроки англійської мови в яких головний акцент йде на діалоги та розмову. Розказуйте викладачу як пройшов ваш день, діліться враженням від книг та фільмів. Так мова стане більш живою, а професійний репетитор одразу зможе виправити помилки та порадити нові слова та вислови. Також пошукайте на місці викладачів англійської мови або клуб однодумців.

Лише комунікація з носіями англійської мови допоможе розкритися та почати вільно говорити. Лише так про вас дізнається більше людей, а особисто вам буде простіше впорядкувати свій побут, знайти друзів та навіть отримати роботу мрії.