Дешеві кабелі USB — будьте обережні під час купівлі

Більш популярного супутника для смартфона, ніж кабель для зарядки, сьогодні складно уявити. Річ у тім, що мобільний телефон є багатофункціональним пристроєм і використовується користувачами мало не цілодобово. Тому смартфон потребує частого підключення до комп'ютера, повербанка або адаптера живлення. Щоб з'єднання було надійним і безпечним, виникає необхідність у виборі якісного кабелю, бренд Baseus шукайте за наступним посиланням https://www.aks.ua/catalog/usb/brand/baseus.

Завдяки Єврокомісії практично всі представлені на ринку смартфони вже мають один універсальний роз'єм USB Type-C. Раніше ж компанія Apple використовувала власний роз'єм Lightning, а андроїд пристрої були оснащені microUSB портами.

Питання про підробки

Як і в будь-якій галузі, серед аксессуарів теж є контрафакт. Кабелі Lightning для пристроїв Apple найчастіше підробляються з дуже простої причини. Оригінальний кабель цього бренду часто коштує в районі 30 доларів. Погодьтеся, абсурдна ціна на цей вид продукції, адже неоригінальний кабель такого типу можна купити в кілька разів дешевше. Однак серед недорогих аксесуарів часто зустрічаються товари дуже низької якості, які не здатні працювати вже після розпакування. Ці проблеми також стосуються решти стандартів microUSB, USB-C тощо. Щоб не попастися на підробку, рекомендуємо обирати перевірених виробників з бездоганною репутацією. Таких компаній небагато, але вони є, наприклад, Hoco. Оригінальні аксесуари цього бренду шукайте тут https://www.aks.ua/catalog/usb/brand/hoco. 

Функції заряджання та передавання даних

Найпопулярніша операційна платформа серед смартфонів - Android. Вона дозволяє крім зарядки, використовувати телефон, наприклад, як модем. Тобто можливість підключення до Інтернету через USB на будь-якому комп'ютері. Однак проблема з USB-модемом полягає в тому, що пристрій, який забезпечує доступ до Інтернету, витрачає заряд батареї з блискавичною швидкістю. Своєю чергою сучасний кабель USB здатний передавати енергію і дані одночасно, що забезпечить безперебійну роботу в мережі інтернет.

Однак виявляється, що на ринку є кабелі, які підходять для передачі даних, але абсолютно не підходять для заряджання акумулятора або навпаки. Як правило, це недолік надбюджетних аксесуарів. Тому, якщо ви бажаєте використовувати функціонал свого смартфона в повному обсязі, то й заощаджувати на купівлі USB кабелю не варто.