Поради з вибору IP камер Дахуа для квартири

Навіть якщо ви проживаєте в сучасному ЖК, доступ до якого є обмеженим і де є власна охорона, все одно ви не можете бути впевненим, що с житлом нічого не станеться. Що казати про квартири у звичайних багатоквартирних домах. Встановлення вхідних дверей с кодовим замком також не завжди допомагає. Тому встановлення системи відеоспостереження на базі IP камер Дахуа є власним вкладом в майбутню безпеку. Існує багато вже готових комплектів, або окремих камер в каталозі https://dahua-technology.com.ua/ua, проте варто розібратись, скільки ви готові платити, тому що це напряму впливає на перелік доступних опцій.

IP камери для квартири

Є сенс обирати вже готові комплекти, хоча можна купити необхідні компоненти системі відеоспостереження окремо, якщо ви в цих питаннях є компетентними. Насамперед варто вивчити усі особливості сучасних IP камер Дахуа.

Ключові характеристики IP камер бренду Дахуа

Спочатку варто визначитись, за яким саме майданчиком ви хочете спостерігати. Це може бути тамбур, вхід у тамбур, поверх загалом, є варіант з тим, щоб під'єднати камеру до домофона, хоча це складніше і дорожче. Головною перевагою IP камер перед аналоговими пристроями є стабільна робота, якість зображення та відносно просте налаштування. Для квартири це є оптимальним варіантом. Але варто правильно обрати між наступними характеристиками камери:

  1. Якість зображення, де можна отримувати картинку з якістю HD або FULL HD. Другий варіант потребує більш місткого накопичувача або більше місця в хмарному сховищі.
  2. Умови монтажу та експлуатації. Якщо камера встановлюється всередині будинку, то можна відмовитись від захисту проти погодних факторів. Але варто перевіряти антивандальні властивості обраного пристрою, бо наміри пошкодити камеру можуть бути у мешканців дому й у тих, хто просто зумів потрапити туди.
  3. Якщо ви намагаєтесь інтегрувати обрану камеру до системи відеоспостереження, то варто дивитись на те, чи підтримує камера розповсюджені формати відео H.264 або H.265.

Серед важливих опцій камери для квартири варто згадати параметри об'єктива, бо якщо ви купуйте пристрій з варіофокальним об'єктивом, то вона може змінювати кут огляду та фокусну відстань. Сучасні камери здатні вести спостереження вночі завдяки ІЧ-підсвічуванню, запису звуку, робити інтелектуальну аналітику та інше.

рекомендації з вибору камери відеоспостереження

Рекомендації для встановлення камери

Ви можете застосовувати будь-які комбінації по розташуванню камер, користуючись наявною кількістю пристроїв або наявністю сліпих зон. Якщо є тамбур, то потрібно ставити одну камеру туди, потім встановити в кутку перед вхідними дверима, і також можна встановити ще одну камеру на самому поверху. Якщо є лише одна камера, то треба робити пріоритет на користь вхідних дверей.

Щоб нормально розгледіти обличчя потенційного зловмисника, достатньо мати камеру на 2 мегапікселі, і це буде картинка у якості FULL HD. Кута огляду в 90 градусів також цілком достатньо для охорони квартири. Щодо антивандальних характеристик, то там є особлива конструкція, яку потрібно лише розбирати. Також можна додатково на камеру встановити решітку. Для даної якості відео можна взяти вінчестер на один терабайт, де записи будуть зберігатись декілька тижнів. Якщо камеру ставите в тамбурі чи в під'їзді, то варто встановлювати камеру с ІЧ-підсвічуванням. Є опція налаштування віддаленого доступу в реальному часі, де можна отримати картинку безпосередньо на смартфон.