Шафи-купе для спальні: нюанси вибору та особливості

Спальня — особливе місце в просторі кожного дому. Кімнату важливо облаштувати таким чином, щоб створити атмосферу комфорту, спокою і релаксу. Продумана система зберігання речей дозволяє раціонально використовувати площу, виділити для кожної категорії предметів оптимальне місце, зберігши унікальне дизайнерське оформлення. Сучасні шафи-купе вдало поєднують конструктивну досконалість, ергономіку та естетику форм.

Особливості конструкції шаф-купе для спальні

Шафи-купе завдяки особливостям конструкції ⎼ розсувним дверям, дозволять більш вдало використовувати вільний простір. Однодверні моделі, як правило, облаштовані одним відділенням з полицями або платтяною нішею. Варіанти з двома дверима в верхній частині мають багатофункціональні полиці, а в нижній ⎼ зону для зберігання речей різних габаритів. Тридверні моделі включають два платтяних відділення й кілька горизонтальних.

Система розсуву дверей базується на опорно-розсувному чи навісному механізмі. Перший працює таким чином, що вага в основному фіксується на нижній частині, друга передбачає роботу роликової конструкції у верхній. На них не потрапляють забруднення, не осідає пил, а рівномірність руху дверного полотна забезпечує скоба-зачіп. Деякі моделі оснащені спеціальною окантовкою з алюмінієвого профілю для більшого захисту від  пошкоджень, кращої надійності. Перед покупкою варто уважно вивчити технічні характеристики, оцінити конструкцію меблів різних виробників. По відгуках якісні шафи-купе в спальню можна вигідно купити в https://homeland.net.ua/shafy-kupe-v-spalniu/ ⎼ перевіреному інтернет-магазині з широким асортиментом та гарантією якості. 

Стиль та декор шаф-купе: оригінальні ідеї

Для створення комфортної атмосфери в спальні при виборі та розташуванні меблів  важливо дотримуватись правил ергономіки. Ширина основних проходів в кімнаті повинна бути не менше 70 см, траєкторія руху до вікна, ліжка має мати максимально прямий силует з мінімальною кількістю поворотів. Шафи-купе гармонійно вписуються в інтер'єри різних стилів ⎼ класичний, хай-тек, авангард, лофт, поп-арт, кантрі та ін.

Як вибрати ідеальну шафу-купе

Правильно підібрані меблі дозволять облаштувати площу максимально зручно та стильно. Щоб вибрати вдалу шафу-купе важливо враховувати габарити, особливості планування спальні.

Ключові аспекти при виборі шафи-купе:

  • габарити і форма;
  • матеріал фасаду, якість фурнітури;
  • колір оформлення (для невеликих кімнат краще обирати світлі відтінки);
  • особливості конструкції (вбудована, корпусна);
  • механізм відкривання дверей (розсувний ⎼ нижньоопорні, верхньоопорні, компланарні; складний);
  • внутрішнє наповнення (наявність штанг, в тому числі висувних, для речей на вішалках, пантографи, тримачі для ременів, карго, висувні прасувальні дошки та ін.).

Інтернет-магазин меблів для дому HomeLand допоможе підібрати для облаштування спальні ідеальну шафу-купе, яка буде повністю відповідати потребам, гармонійно доповнить інтер'єр. 

Для створення єдиного стильного простору у квартирі чи будинку важливо вибрати меблі, які будуть гармоніювати стосовно геометрії форм, розмірів, оформлення. Дизайнери рекомендують використовувати для облаштування інтер'єру однієї кімнати не більше 3 кольорів.

Додатковий комфорт забезпечить внутрішня підсвітка, яка буде автоматично включатись під час відкривання. Перед шафою важливо передбачити мінімум 80 см вільного місця для зручного користування. Ліжко можна встановлювати залишивши 30-40 см відстані. Меблі з цільними дверцятами найкраще розташувати в найтемнішій зоні кімнати. В простір спальні чудово впишеться вбудована модель, але варто обдумано підійти до вибору розмірів. Важливо, щоб його ширина була рівна довжині меншої стіни.