Види мережива в жіночій білизні

XbSXmKMWuYAwRyz19QshvxBxlzDQr_tk_qIkHWcVFTF-OabtWrmCA0BsBqzakdoMG8zmEOC1XanN1FsZ6Y_n-C3NAjE_4yl-c0yAPtca4wgk0COM4qAPVMSYVCYoKiTE3xgYkEd3HoKM

Коли ми чуємо «мереживна білизна», відразу на думку спадає гіпюр як найпопулярніша складова конструкції спіднього для жінок. Проте мереживом називають не лише синтетичні волокна гіпюру. Класична і спокуслива жіноча білизна може бути виготовлена з різних матеріалів та фактур і при цьому мати мереживний вид тканини.

Базова класика: гіпюр

Найпоширенішим видом мережива на бюстгальтері чи трусиках є саме гіпюр. Цим словом називають підвид мережива, що має об’ємні деталі: нашивки, потовщення тканини в унісон візерунка тощо. Гіпюрову тканину виробляють з синтетичних складових на кшталт поліестеру або мікрофібри.

Базовий гіпюр застосовується для декорування спідньої білизни через його невисоку вартість та напівпрозорий тип з впізнаваними орнаментами квітів та елементів природи. Таким типом мережива зазвичай декорують:

  • верх чашки у базових та спокусливих бюстгальтерах;
  • бретельки різного типу;
  • зону талії та сідниць у трусиках фасону сліпи, бразиліани, шортики;
  • вставки в зоні декольте та на спині у боді, нічних сорочках, комбідресах.

Не варто обирати на щодень моделі білизни, де гіпюр розміщений у зонах контакту зі слизовими оболонками та ніжною шкірою. Гіпюр є жорстким матеріалом, тож при використанні упродовж цілого дня є ризик отримати подразнення шкіри та неприємні відчуття в цілому. Для контакту з ніжними зонами нема нічого краще, ніж бавовняні вставки(ластовиця, підкладка у чашках бюстгальтера тощо).

Мереживо ручної роботи на білизні

Зв’язане мереживо є прямою протилежністю синтетичному гіпюру у всіх аспектах. Це ніжні орнаменти з натуральних тканин, що не натирають шкіру й відносяться до зовсім іншого цінового сегмента білизни. Такі вироби зазвичай створюються під замовлення або ж виготовляються в обмеженій кількості.

В’язані орнаменти можуть використовуватись в оздобленні як базової спідньої білизни, так і домашнього одягу. Окремою популярністю користуються в’язані купальники та туніки чи парео напівпрозорого стилю. Окремою перевагою мережива ручної роботи є можливість самостійно створити декор на білизні, повсякденному боді чи бюстьє, дов’язавши на краях виробу декоративні орнаменти на свій смак.

Інші варіанти мережива для спіднього

sV7SGxM_n3yOBCdxNgI1UV4ugOZxugBgBusLhdOisEvOizYNK8w-X9tujYoxvXNz_p8ueR1saBZUy-Ldmt92Sizs5LCQoUQKALjmKFdtw5z20wwCr8Mmqh2Hs4EU9vJzIYYD_EdycwWs

Серед менш популярних, проте не менш естетично привабливих варіантів мережива на білизні варто відзначити наступні види тканин та техніки виконання:

Коклюшне мереживо

Виготовляється за допомогою перекручування двох і більше ниток та створення візерунків їх переплетінням. Цю техніку використовують як цехи по виробництву тканин, так і домашні майстрині з в’язання.

Мереживна прошва

Зазвичай це окремі стрічки мережива різної ширини та типу малюнку, що нашиваються на підкладку або ж використовуються без неї. Більшість вітчизняних виробників спідньої жіночої білизни використовують саме такий метод додавання прозорості виробам.

Стібкова вишивка

Мереживо створюється завдяки накладенню стібків один на одного по закладеній схемі. Так можна отримати об’ємні візерунки на прозорій тканині – сатині, органзі, фатину тощо.

Окрім перерахованих вище, мереживні орнаменти виробляють й іншими методами та за допомогою різних швейних машин і ткацьких верстатів. Для білизни підходить більшість доступних матеріалів, проте виключно для оздоблення. Якісна жіноча білизна – це не лише міцність швів та зручний фасон. В першу чергу це правильне поєднання тканин з позиції жіночого здоров’я і тільки потім – спокусливий вигляд чи корекція проблемних зон.

Вікторія Котлярова,

https://www.intimo.com.ua/blog/author/viktoria-kotliarova/