Що робити, якщо на пошту не прийшли куплені квитки

Типова ситуація: ви придбали квитки на сайті авіакомпанії та вже кілька хвилин чекаєте, коли відповідний лист опиниться у вашій поштовій скриньці. Наступні пів години очікування — і радість від бажаної поїздки вже починає затьмарюватися, не підіймає настрій навіть те, що вам вдалося дістати недорогий квиток у потрібному напрямку (зараз це легко зробити через сервіс lowcost.club).

Розглянемо кілька причин, з яких в електронній скриньці так і не з’являється лист із квитками.

Помилка під час оформлення авіаквитків

Проблема може полягати в людському факторі: ви просто допустили друкарську помилку під час заповнення форми, і лист пішов в іншому напрямку. Ретельно перевірте адресу: це важливо ще й тому, що будь-які зміни в розкладі (а вони цілком імовірні з боку авіаперевізника) і сповіщення про інші коригування приходитимуть саме на ваш email.

Лист потрапив до спаму чи іншої системної папки

Крім того, що важливі листи просто губляться серед сотень інших, поштовий сервіс може запросто ідентифікувати його як спам або помістити в окрему папку з оповіщеннями чи акціями. Перегляньте їх вміст перед тим, як переходити до наступного етапу пошуків.

Проблеми на сайті авіакомпанії

Хоча квитки зазвичай опиняються в поштовій скриньці через 2–5 хвилин після їх купівлі, іноді це правило не діє. Очікування протягом 30–40 хвилин — теж нормальна практика. До того ж ви могли потрапити на збій у роботі сайту авіакомпанії, коли його сервіси (зокрема, сервіс розсилки) виявилися недоступними з технічних причин.

Кошти не були списані з банківського рахунку

А в цій ситуації вже «винен» банк, за участю якого відбувалася оплата на сайті авіакомпанії. У більшості випадків проблема розв’язується сама собою менш ніж за годину. Однак ви також можете зв’язатися з банком безпосередньо й уточнити, чи були списані гроші з вашого рахунку.

Якщо жодне із цих рішень не допомогло виправити ситуацію, не впадайте у відчай. Знайти та завантажити авіаквитки завжди можна в особистому кабінеті на сайті авіакомпанії. Для цього авторизуйтеся там звичайним способом або використовуючи інформацію з вашого бронювання, якщо ви заздалегідь зберегли її іншим чином.