В медичному центрі Медюніон можна позбутися варикозу за одну годину

Варикоз або варикозне розширення вен — це зміна нормального стану вен тіла людини. При такому захворюванні вени розширюються, їх стінка стає тонкою, утворюються «вузли». Варикоз — поширена патологія: за різними даними, варикозом страждає 30-40% жінок і до 20% чоловіків. До розвитку варикозу призводять малорухомий спосіб життя та сидяча робота, факторами ризику є вагітність, зайва вага, літній вік, підвищення в’язкості крові. Також суттєву роль відіграє генетичний фактор — якщо обоє батьків страждають на варикозну хворобу, їхні діти матимуть це захворювання з вірогідністю 90%, а якщо хвороба є в одного з батьків, то у такому разі вірогідність її успадкування становить 40-60%.

Варикозне розширення вен — це не лише косметична проблема. Захворювання супроводжується важкістю ніг, відчуттям втомленості, набряками, судомами тощо. Проблему у жодному разі не можна ігнорувати, адже варикоз прогресує і без належного лікування може привести до важких наслідків. Серед них запалення вен, яке часто супроводжується утворенням тромбів. Тромби можуть відриватися від стінки судини і мігрувати по кровотоку, потрапляючи в легеневу артерію та проводячи до її закупорки, це небезпечно для життя. Тромби на венах нижніх кінцівок ведуть до їхньої закупорки, що перешкоджає відтоку крові від ніг та може мати наслідком відмирання тканин. Дуже часто у хворих розвиваються венозні виразки. У підсумку варикоз без лікування може привести до того, що людина не зможе самостійно ходити.

Позбутися варикозу можна лише хірургічним методом. Таблетки, мазі, компресійна білизна тощо дозволяють лише підтримувати поточний стан захворювання.

Зараз в арсеналі флебологів є два сучасні методи лікування варикозу: склерозування варикозних вен та ендовенозна лазерна коагуляція вен. Обидва методи доступні у калуському медичному центрі Медюніон.

При склерозуванні варикозної вени вводять речовину, що склеює стінки судин між собою, згодом така вена «зникає». Склеротерапія дозволяє значно поліпшити естетичний вигляд шкіри на ногах і зробити судини практично непомітними. Процедура також зменшує супутні симптоми, такі як біль, набряк і печіння.

Склерозування вен — безболісна процедура, яка не потребує анестезії і триває 20-30 хвилин. Виконується без розрізів, не залишає шрамів та інших косметичних дефектів. Після операції не потрібна госпіталізація, пацієнт одразу може повернутися до звичного життя. Візуально ефект помітний вже через п’ять днів, при дотриманні рекомендацій лікаря ризик розвитку рецидивів відсутній.

Метод склерозування вен у першу чергу показаних хворим з капілярною сіткою на ногах – це захворювання поверхневих судин, яке вважається початковою стадією варикозної хвороби та може стати провісником більш тяжких форм розширення вен.

Ендовенозна лазерна коагуляція вен — це малоінвазивне хірургічне втручання. При лазерній коагуляції варикозних вен в судину вводять лазерний діод, який нагріває судину зсередини з певною дозою, внаслідок чого судина «склеюється» та усувається розширення венозного русла.

Маніпуляція не вимагає загальної анестезії, виконується під місцевим наркозом. Тривалість процедури — близько години, а вже за 2,5-3 години пацієнт може повернутися додому. Відновлення після процедури максимально швидке: вже на наступний день можна повернутися до звичного життя. Лазерна коагуляція не залишає косметичних дефектів, відсутні такі ускладнення як післяопераційні набряки, гематоми, зміна чутливості тощо, а варикозно змінені вени зникають назавжди. З допомогою цього методу також можна лікувати виразки трофічного характеру.

І склерозування, і лазерна коагуляція вен є безпечними та безболісними процедурами. А головне, вони дозволяють позбутися варикозного розширення вен та усунути ризики, пов’язані з цим захворюванням.

Для швидкого і ефективного лікування варикозу слід звертатися до медичного центру Медюніон, за адресою: м. Калуш, пр. Лесі Українки, 40. Для запису на консультацію звертайтесь за номером 050 053 05 84.

Досвідчений лікар-флеболог центру Медюніон Юрій Андріїв призначить необхідні обстеження, обере оптимальний для кожного пацієнта метод лікування, виконає потрібну медичну процедуру, а також надасть рекомендації для попередження повторного розвитку захворювання.

Медюніон — ваш партнер у боротьбі з варикозом! Не відкладайте лікування на потім, зробіть перший крок вже сьогодні!