Один за всіх: український покерист Євген Джура, єдиний гравець, який продовжуватиме змагатися в ЄРТ 

У столиці Франції ще триватиме у 2024 році Європейський покерний турнір. Українські покеристи поки що не дійшли до фінальних столів, але все ж таки, є надія, що ситуація зміниться на їхню користь.

Важлива подія з бай-іном у 5300 євро стала рекордною для цього етапу в Парижі з Європейського покерного турніру, яка змогла зібрати максимальну кількість входжень в усій історії цих змагань - 1747. Призова нагорода змагання перевищила аж за 8 000 000 євро. 23.02.2024 року закінчився третій день змагань, після якого продовжити суперництво зможуть 58 гравців у покер. До їхнього числа також входить покерист з України Євген Джура, який для тренування перед змаганням постійно відвідував ліцензійний покер-рум. Він поки що посів 27-му сходинку із середнім стеком 820 000 чіпів. У нашого співвітчизника вже забезпечена призова гарантія в сумі майже 20 000 євро. Натомість переможець фіналу покерного турніру Main Event зможе отримати 1 200 000 євро. 

Звернемо вашу увагу на те, що окрім Євгена Джури ще кільком нашим співвітчизникам вдалося досягнути призового сектору: 

  • Сергій Тарнакін - 17 250 євро;
  • Станіслав Ануфрієв - 13 100 євро;
  • Ян Золотухін - 11 400 євро;
  • Іван Абрамчук - 11 400 євро;
  • Максим Філіповський - 9 900 євро. 

Таким чином, і Україна може похвалитися досить сильними покеристами, які є сильними конкурентами для інших гравців Європейського покерного турніру. Водночас належного рівня підготовки гравцям вдалося досягти, використовуючи рейкбек в покері, який має вигідну схему і його розмір може бути до 80% залежно від рейтингу гравця за програмою лояльності. 

Коротка інформація про ЕРТ 

Європейський покерний турнір є найбільш затребуваним змаганням серед онлайн змагань із покеру в режимі реального часу. Такі змагання проходять на території всієї Європи. Такі європейські покерні змагання стартували в 2004 році. Частково фінансовим спонсором турніру та її власником є компанія PokerStar. Трансляція покерного турніру відбувається у всіх європейських країнах. 

Якщо порівнювати це змагання з покеру зі світовим турніром, то бай-іни в них удвічі менші. Але тим не менш, призові фонди досить великі, що привертає до гри провідних покеристів. З 2007 року бай-ін підвищився до 8000 євро (рівнозначно 10 000 американських доларів за курсом того року), і це було пов'язано з різким злетом за рейтингом покерного турніру в Європі. Важливою відмінністю європейського змагання в покер від світового є те, що у фіналі бере участь 8 покеристів, а не 6 як у світовому. Перший ЕРТ поза країнами Європи пройшов на Багамах у 2008 році. 

Для привернення уваги більшої аудиторії покеристів, проводяться безкоштовні ігри в покер онлайн, де призовий фонд становить 1500 американських доларів. На таких змаганнях навіть новачки можуть виграти пристойну суму грошей. 

Для новачків і любителів гри в покер 

Кожен покерист, перш ніж почати брати участь у серйозних змаганнях, може спробувати свої сили й пограти в покер-румі та, домігшись певних результатів, стати конкурентом сильним гравцям. 

На правах реклами