Джин-тонік: 5 рецептів на будь-який смак

Джин-тонік — це один із найпопулярніших алкогольних коктейлів. Вигаданий у сумні часи панування малярії та цинги, він вважався ліками завдяки вмісту хініну. Алкоголь зі свіжим ялівцевим ароматом згладжував гіркоту тоніка. Класичний рецепт було дещо змінено: до нього почали додавати цукор і лайм, щоб поліпшити смак. Але на цьому любителі коктейлів не зупинилися, тому з часом з’явилися інші варіації. Сьогодні джин-тонік представлений кількома різновидами, і склад можна комбінувати за своїми вподобаннями. Image

Головні моменти

Що якісніші інгредієнти та вдаліші поєднання, то кращим буде напій. У джин-тоніка досить простий і легкий смак, і це треба враховувати під час вибору компонентів. Складники мають не домінувати, а лише доповнювати одне одного. Для приготування коктейлю ідеально підходить джин Лондон Драй, адже він прозорий, без підсолоджувачів і занадто яскравих ароматів. Але якщо вам подобаються нестандартні рішення, можете взяти інший сорт. Якісним вважається більш гіркий, ніж солодкий, тонік. Маркування Original та Classic вказують на збалансований вміст цукру. Стандартне співвідношення джину та тоніку — 1:2 або 1:2,5. Гарними доповненнями стануть кислі чи нейтральні продукти. Вони не перебивають, а підкреслюють смак і запах бази. Проте це не суворе правило: декому подобаються виразні, екстравагантні нотки.

Ідеї приготування

Ось декілька рецептів, які можуть припасти вам до смаку:

  1. З огірком. Налийте джин і тонік на дно келиха, додайте скибку лимона. Розкладіть по колу два тонкі слайси огірочка, а всередину — кубики льоду. Щоб зробити коктейль більш літнім, ароматним і свіжим, можна додати трішки натертого зеленого овочу.
  2. З кавуном. Наповніть келих льодом, додайте напої та перемішайте. Прикрасьте кубиками кавуна. Таке поєднання не тільки додасть веселих фарб, втамує спрагу, але й покращить настрій.
  3. Зі смаком зеленого чаю. У склянку рокс всипте лід, додайте тонік і терпкий пряний джин Gunpowder, створений в азійському стилі. Композицію доповнять скибка грейпфрута та листя лайма.
  4. З полуницею. Цей мікс допоможе відвернути увагу від сумних думок і хоча б ненадовго подивитися на світ через рожеві окуляри. Родзинкою коктейлю є використання рожевого джину South Bank Pink і запашні яскраві ягоди.
  5. З прянощами. Створіть настрій Середземномор’я за допомогою нетрадиційних інгредієнтів — гілочки розмарину, базиліку, цедри апельсина. Коли питимете такий джин-тонік, уявляйте себе у грецькій таверні.

Коктейлі п’ють із винних келихів, склянок «олд фешн» і бокалів для мартіні. Їх вживають охолодженими, можна через трубочку. Усе необхідне для приготування ви знайдете в інтернет-магазині Maudau. Спробуйте ці рецепти чи вигадайте свої, комбінуючи різні інгредієнти та насолоджуючись свіжим смаком джин-тоніка.